10/1/13

''ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ'' Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΠΙΟ ΦΗΜΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ


Διαστάσεις επιδημίας έχουν πλέον λάβει τα λουκέτα σε καταστήματα στην αγορά των Νοτίων προαστίων, ενώ οι προβλέψεις για το μέλλον των επιχειρήσεων είναι περισσότερο δυσοίωνες παρά ποτέ.
Μια βόλτα στην λεωφόρο  της πιο φημισμένης αγοράς της Βουλιαγμένης, του Αγ. Δημητρίου, της Αλίμου, της Κύπρου, της Ηλιουπόλεως, της Λ. Ειρήνης, της Φρύνης, της Φιλολάου,της Εθνικής Αντιστάσεως, της Ιωάννου Μεταξά και ολλών άλλων αγορών ''αργοπεθαίνει'' στο όνομα της νέας τάξης πραγμάτων,
Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εν μέσω της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, μπορεί πλέον να δει κανείς καθημερινά και να συγκρίνει το χθες με το σήμερα,

Οι επιχειρηματίες αναφέρουν ότι το 2012 ήταν πολύ δύσκολο και τα μηνύματα για το 2013 δεν είναι ενθαρρυντικά. Οι επιχειρήσεις συρρικνώνονται συνεχώς, οι τζίροι έχουν πέσει κατακόρυφα, οι μικρές επιχειρήσεις συντηρούνται με το ζόρι και οι προβλέψεις για τη νέα χρονιά , αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση, είναι πολύ άσχημες.

Την ίδια στιγμή, οι όποιες ελπίδες του εμπορικού κόσμου για ανάκαμψη της αγοράς κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου έπεσαν στο κενό, καθώς οι ιδιοκτήτες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται ακόμη και έως 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αφού ο κόσμος βγήκε μεν αλλά δεν ψώνισε.

Οι έμποροι πλέον έχουν στρέψει την προσοχή τους στην χειμερινή εκπτωτική περίοδο, που ξεκινά στις 15 Ιανουαρίου επίσημα με την ελπίδα ότι ο τζίρος που θα κάνουν θα καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες τους. Ήδη στην πλειονότητά τους τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας, έχουν προχωρήσει σε γενναίες προσφορές προκειμένου να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, οι οποίοι υπολογίζουν ακόμη και το τελευταίο ευρώ.
ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου