ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
( Ντόρα Μπακογιάννη 2007) «Μεταξύ του λαϊκισμού του “ναι” ή του “όχι” στα δημοψηφίσματα προτιμώ τον διάλογο στη Βουλή. Οι πλέον αρμόδιοι για μία τέτοια συζήτηση είναι οι βουλευτές.»
‘Ωστε το ελληνικό πολιτικό προσωπικό δεν ενδιαφέρεται διόλου για την βούληση του λαού. Ακόμη και αν σύμφωνα με τη νομοθεσία το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος δεν είναι δεσμευτικό για την κυβέρνηση, δεν τους ενδιαφέρει... Με ποιο σκεπτικό τότε αποκαλούν Δημοκρατία ένα πολίτευμα που επιτρέπει στους πολιτικούς να αγνοούν τη βούληση του λαού; Άσε που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις...
Για αν δούμε... μήπως το πολίτευμά μας είναι κοινοβουλευτικό, όπως λέει και στην περιγραφή του; Δηλαδή οι βουλευτές μας αποφασίζουν κατά συνείδηση και πάντα υπέρ του λαού καθότιν σάρξ εκ της σαρκός μας εκφράζοντας έτσι τη λαϊκή βούληση και παραβλέποντας το όποιο κομματικό συμφέρον μέσω του κοινοβουλίου;
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ !
(Αναστάσιος Πεπονής Πρακτικά Βουλής 13/ 1/1986) "Τα Κόμματα έχουν καταστεί τελεσίδικα στην εποχή μας, οι οργανωμένες μορφές, με τις οποίες ασκείται η λαϊκή κυριαρχία. Και είναι αλήθεια, ότι με το Σύνταγμα του 1975 πραγματώθηκε το πρώτο βήμα αναγνώρισης αυτής της πραγματικότητας. Είναι αλήθεια ότι με το Σύνταγμα του 1975 παραμερίζεται το νομικό πλάσμα, ότι η Βουλή είναι άθροισμα ατομικών θελήσεων. Όμως οι ρυθμίσεις του Συντάγματος του 1975 υπήρξαν σε ουσιώδη θέματα ανάπηρες, ημιτελείς, ανολοκλήρωτες."
Ούτε αυτό, πάμε παρακάτω… Αντιπροσωπευτικό μήπως; (διότι 10.000.000 δεν χωράμε στη βουλή όπως δικαίως κάποιοι φίλοι μου υπενθυμίζουν)
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ! Κάτι λέει ο Αντρέας εκεί στο 1962..
«Η κλασσική έννοια της Δημοκρατίας, όπου οι πολίτες έχουν άμεση αντιπροσώπευση, δεν είναι παρά μια καρικατούρα της πραγματικότητας. Ο ρόλος του κοινοβουλίου έχει υποβιβασθεί με την άνοδο του σύγχρονου κόμματος και οι εθνοσυνελεύσεις είναι απλώς σώματα για να βάζουν σφραγίδες».
Ούτε και από αυτό… ( "κλασσική έννοια Δημοκρατίας με άμεση αντιπροσώπευση" Πω πω, κλασσική μ@λ@κία του Αντρέα που ουδείς ανέδειξε).
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ; Μήπως επειδή βγάζουν την προεδρική μούμια από το μαυσωλείο στην εξέδρα για τις παρελάσεις 2 φορές το χρόνο; (5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως μας κοστίζει η ύπαρξή της - να την αλλάξουμε με του Στάλιν να βγάλουμε και τίποτα ως ατραξιόν)
Υ.Γ. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; http://eleftheriskepsii.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου