30/5/13

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥ «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ»


Σχετικά με τη στάση των κομμάτων απέναντι στη θέσπιση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πρασίνων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε:«Ο ρατσισμός δεν αντιμετωπίζεται με μικροκομματικές αντιλήψεις και μαγαζάκια. Οι καιροί είναι κρίσιμοι και όλοι οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Διαφορετικά, οι συνέπειες μπορεί να αποβούν τεράστιες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε τουλάχιστον ανεύθυνη τη στάση των κομμάτων του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» να κατέβουν στη Βουλή με τρεις διαφορετικές προτάσεις, αντί να ομονοήσουν σ’ ένα κοινό σχέδιο για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας, που θα εξασφάλιζε άνετα την πλειοψηφία της ελληνικής Βουλής».

Η στάση της Νέας Δημοκρατίας είναι προφανής. Επιθυμεί να ικανοποιήσει το ακροδεξιό της ακροατήριο, αλλά και να μη δείξει απαξία και αδυναμία συμμόρφωσης στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Γνωρίζοντας μάλιστα εκ των προτέρων ότι η πρόταση της δύσκολα θα υπερψηφιστεί, μπορεί κάλλιστα να υποκριθεί ότι κατέβαλλε τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες, αλλά ο ασθενής …δυστυχώς απεβίωσε.

Ποιος είναι όμως ο ρόλος των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, που θα έπρεπε να έχουν ως απώτερο σκοπό την καταπολέμηση του ρατσιστικού φαινομένου στην Ελλάδα; Προχωρούν στην κατάθεση δύο ξεχωριστών προτάσεων νόμου, πρακτική που εγγυάται την πλήρη αποτυχία του εγχειρήματος.

Η στάση των κομμάτων, ιδιαιτέρως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, μας προκαλεί απορία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ αρχικά είχε, ορθώς, στηρίξει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, αλλάζει τώρα γραμμή πλεύσης. Και αντί να προτείνει τις απαραίτητες τροποποιήσεις προκειμένου τα τρία κόμματα από κοινού να καταθέσουν νέο σχέδιο νόμου στη Βουλή, έρχεται με δική του πρόταση-νόμου. Τέτοια σοβαρά πολιτικά «ατοπήματα» θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους, ειδικά όταν ο εχθρός είναι κοινός: Ο ρατσισμός.

Και η αξία που προστατεύουμε, επίσης κοινή: Η Δημοκρατία.





Γραφείο Τύπου ΟΠ - Θ.Ο Δικαιωμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου