12/6/13

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΤΗΡΑΣ


"Η ενημέρωση δεν μπορεί να γίνεται μόνο από τα ιδιωτικά κανάλια": την πεποίθησή του αυτή εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας στην συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι δυνατότητές του από το Σύνταγμα είναι περιορισμένες.
Ανταπαντώντας ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι "ανεξάρτητα από τις δυνατότητες που μας παρέχει το Σύνταγμα κάθε φορά έχουμε υποχρέωση να ανοίγουμε δρόμους". Επίσης, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν έκρυψε την ανησυχία του μήπως η κυβερνητική απόφαση για την ΕΡΤ πλήττει και τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
"Το να νομίζουν κάποιοι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων είναι υποτίμηση του θεσμού και το τελευταίο πράγμα, που μας έχει μείνει για να υπερασπιστούμε σε αυτό τον τόπο είναι οι θεσμοί και η Δημοκρατία", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.
Αμέσως μετά, στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και να αναλάβει πρωτοβουλία προς τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, ώστε η πρόταση νόμου που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πριν λίγο να συζητηθεί κατά προτεραιότητα τις επόμενες ημέρες.
Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση επικίνδυνη για την Δημοκρατία και κάλεσε τους πολίτες με ανένδοτο αγώνα υπεράσπισης του πολιτεύματος και επίσης τους κάλεσε να βρεθούν πλάι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Χαρακτήρισε το επόμενο διάστημα "κρίσιμο για την Δημοκρατία" και γνωστοποίησε ότι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα μεταβεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσει να διερευνηθεί γιατί διεκόπη χθες το σήμα της ΕΡΤ, αλλά και για την απόφαση εκκένωσης του κτηρίου της ΕΡΤ.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι εξετάζονται μεν όλα τα ενδεχόμενα, αλλά τόνισε ότι "αυτή την κυβέρνηση θα την ρίξει ο λαός και όχι οι μαριονέτες του κ. Σαμαράς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου