9/7/14

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΠΑΕΙ ΘΕΑΤΡΟ…

alt
Την 1η Ιουλίου ανοίγει τις πόρτες του το Φεστιβάλ του Δήμου μας, στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο του Άλσους Δ. Κιντής (Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9923840) και φιλοξενεί μερικές από τις πιο αξιόλογες θεατρικές παραγωγές του φετινού καλοκαιριού.


Σημαντικοί σκηνοθέτες και καταξιωμένοι ηθοποιοί της εγχώριας θεατρικής σκηνής, θα μας παρουσιάσουν τη δική τους «ανάγνωση» και «ερμηνεία» κορυφαίων κειμένων –κυρίως της ελληνικής δραματουργίας- και θα «φωτίσουν» τη διαχρονικότητα και τον πανανθρώπινο χαρακτήρα τους.
Το πρόγραμμα, που συνδυάζει το κλασσικό με το σύγχρονο ρεπερτόριο, την τραγωδία, με την κωμωδία και τη σάτιρα, τον Ευριπίδη και τον Αριστοφάνη, με τον Μποστ και τον Γκόγκολ, φιλοδοξεί να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις του ευρύτερου δυνατού κοινού και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.
Ειδικά για τους μικρούς μας φίλους, το Φεστιβάλ επιφυλάσσει ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του θεάτρου & της μουσικής, με συντροφιά τον «Παππού Αριστοφάνη», το «Μαγεμένο Αυλό» του Μότσαρτ, το κλασσικό παραμύθι της «Ωραίας Κοιμωμένης» και το «Μαγικό κλειδί», ένα έργο εμπνευσμένο από διήγημα της Πηνελόπης Δέλτα.
Αν και κατεξοχήν θεατρικό, το Φεστιβάλ Ηλιούπολης, φιλοξενεί φέτος και τρεις υψηλής ποιότητας μουσικές βραδιές, με την Ευρυδίκη & τη Ραλλία Χρηστίδου, σε μία συναυλία με εκρηκτικούς ρυθμούς, δυναμικές μπαλάντες αλλά και λαϊκά τραγούδια, τον Παναγιώτη Μάργαρη & την Ανδριάνα Μπάμπαλη, σ' ένα πρωτότυπο ρεσιτάλ για κιθάρα. Η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει με την Αλέκα Κανελλίδου, να μας καλεί σ' ένα «ταξίδι στο όνειρο», συνοδεία ορχήστρας και μαέστρο τον Θόδωρο Κοτεπάνο.
Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τη 1 Ιουλίου έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2014.
Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00 ***

*** H παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, «Ιππόλυτος», το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει εκτάκτως στις 20:30
Προπώληση εισιτηρίων
Παράλληλα με τα σημεία και τους τρόπους προπώλησης (π.χ. ηλεκτρονική κ.λπ.) που έχει επιλέξει κάθε εταιρεία παραγωγής, θα πραγματοποιηθεί προπώληση για όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και στα γραφεία του «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ – Γρηγόρης Γρηγορίου» (Νικομάχου 18, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9940699), από τη Δευτέρα, 23 Ιουνίου για την πρώτη περίοδο και από τη Δευτέρα, 18 Αυγούστου, για τη δεύτερη περίοδο, τις παρακάτω ώρες και μέρες:
Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή 9:00-19:00
Τρίτη & Πέμπτη 9:00-15:00
.........................................................................................................................................................
Τις ημέρες των εκδηλώσεων, το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου του Άλσους Δ. Κιντής θα είναι ανοιχτό από τις 19:30.
Η πρόσβαση στο Δημοτικό Θέατρο του Άλσους "Δημήτρης Κιντής"
εξυπηρετείται από τις παρακάτω γραμμές του ΟΑΣΑ, που σας αφήνουν σχεδόν μπροστά στο θέατρο:
• Γραμμή 237 (αφετηρία Μετρό Δάφνης), στη στάση Ταχυδρομείο,
• Γραμμή 140 (αφετηρία Πολύγωνο), στάση τέρμα (Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού-ΙΚΑ)
• Γραμμή 218 (αφετηρία Πειραιάς), στάση τέρμα (Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού-ΙΚΑ)
• Γραμμή 201 (Μετρό Δάφνης), στάση (Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού-IKA)
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 210 9940699 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.politismos-ilioupoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου