11/6/10

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ


Παραιτηθείτε από τώρα! Θα προσφέρατε μεγάλη υπηρεσία στην πόλη.
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή 
αυτής της εικόνας. 
Τι θα γίνει με το δάνειο των 3.000.000 € κ. Δήμαρχε” αποδείξαμε ότι τα στοιχεία που προσκόμισε ο Δήμαρχος για τη λήψη του δανείου δεν τεκμηριώνουν τέτοια απόφαση. Το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου έδωσε την απάντησή του που επιβεβαιώνει δύο πράγματα:
Η Απερχόμενη Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε πανικό γιατί ουσιαστικά οδηγεί σε οικονομική κατάρρευση το Δήμο αποδεικνύοντας ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί τα στοιχειώδη.
Δεν κατάλαβε αν και βρίσκεται περίπου τέσσερα χρόνια στη διοίκηση του Δήμου τι συμβαίνει με τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (σύντομα θα αποκαλύψουμε με στοιχεία ότι εκτός από το σύστημα “μελέτης-κατασκευής” που χρησιμοποιεί για τα έργα, και το “εντέλλεσθε” των αντιδημάρχων στις Υπηρεσίες του Δήμου οδηγεί σε οικονομική καταστροφή και τις δημοτικές επιχειρήσεις).
Είναι γεγονός ότι ο ανώνυμος εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Δημάρχου νομίζει ότι απευθύνεται σε αφελείς.

Δεν κατάλαβε ότι πράγματι οι δημότες της πόλης, μας διαβάζουν, μας βλέπουν και μας κρίνουν.

Και τώρα στην ταμπακέρα.

Λέει ο ανώνυμος εκπρόσωπος του Δημάρχου.Από το 2009 στο Δήμο Ηλιούπολης οφείλονται:
567.000 € ως τρίτη δόση του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ

Η αλήθεια είναι: ότι για το 2009 η μόνη οφειλή που δεν πραγματοποιήθηκε αφορά την τελευταία δόση του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ ύψους 88.000.000 € για όλους τους δήμους της χώρας.
Άραγε όλοι οι Δήμοι πρέπει γι’ αυτό το λόγο να πάρουν Δάνειο;
440.000 € από το επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους.

Η αλήθεια είναι: τα χρήματα από την παρακράτηση του 15% του ΤΑΠ, του Φόρου Ζύθου και των τελών διαφήμισης, τα οποία είχαν, με νόμο, παρακρατηθεί για το Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, επιστρέφονται στη Τ.Α με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.
120.000 € από παρακρατηθέντες πόρους της αυτοδιοίκησης.

Άραγε τι ακριβώς αφορά αυτό το ποσό και πως προσδιορίστηκε το ύψος του;
Περιμένουμε απάντηση.

Για το 2010
Η μείωση των ΚΑΠ του 2010 σε σχέση με το 2009, είναι της τάξης του 11%. Όπως είναι γνωστό στην αρχή κάθε χρονιάς, οι επιχορηγήσεις προς την Τ.Α. αφορούν προκαταβολές, μέχρι να συνυπογραφεί η ΚΥΑ, οπότε θα γίνει συμψηφισμός των οφειλών του Κράτους, αν υπάρχουν.
Αυτό, άλλωστε, αναφέρεται ρητά και στην επιστολή του Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Άρα εάν δεν γίνει απολογιστικό κλείσιμο της χρονιάς πώς γνωρίζει ο Δήμος ότι θα μειωθούν οι πόροι του στο τέλος επιπλέον κατά 11% δηλαδή κατά 1.000.000 €.
Και επιπλέον από πού προέκυψε ή μείωση των ΚΑΠ κατά 35% - 40% σύμφωνα με την Νεοδημοκρατική Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α και την επιστολή του κ. Αναγνώστου στο σωματείο των εργαζομένων της Ηλιούπολης;
Η ΣΑΤΑ θα είναι μειωμένη κατά 36% σε σχέση με το 2009.

Η αλήθεια είναι: ότι η ΣΑΤΑ θα είναι μειωμένη κατά 10,8% για το 2010. Το 2009 η ΣΑΤΑ ήταν 920.000.000 € και τώρα 829.000.000 €. Από πού προκύπτουν λοιπόν τα 400.000 € λιγότερα;
Η μείωση του τέλους καταστημάτων από 2% σε 0,5% έγινε πράγματι από την προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς την πρόβλεψη της αναπλήρωσης των απολεσθέντων πόρων των ΟΤΑ.

Επίσης, δόθηκε στην αρχή του έτους, η Β΄ δόση των παρακρατηθέντων πόρων, ύψους 214.000.000 € όπως όφειλε η κυβέρνηση στη Τ.Α.

Τέλος η Α΄ δόση ΣΑΤΑ για το 2010 ύψους 127.000.000 € είναι στη διαδικασία των υπογραφών από το Υπουργείο Οικονομικών για την εκταμίευσή της.


Συμπέρασμα Που βλέπει η κομματική Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α και η Απερχόμενη Δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης τη μείωση των ΚΑΠ κατά 35% - 40%;
Πως λοιπόν μετά από αυτά αθροίζονται 2.728.000 € για να τεκμηριωθεί η λήψη του Δανείου;

Κρίμα!
Η ανικανότητα να διαχειριστούν ορθολογικά τα χρήματα που λαμβάνουν από την κρατική επιχορήγηση αλλά και από τους ίδιους πόρους του Δήμου οδηγούν στην υποθήκευσή του για την επόμενη οκταετία.
Τους καλούμε να μην προχωρήσουν στη λήψη του δανείου των 3.000.000 €.

Ήδη το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το απαγόρευσε ρητά.
Καλούμε το ίδιο να κάνουν και οι ιδιωτικές Τράπεζες.

Βασίλης Βαλασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου