10/5/10

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ



Ανεβαίνει ο πυρετός της προεκλογικής αντιπαράθεσης των υποψηφίων.


Με επίκεντρο την αδιαφάνεια, την αδράνεια και την λαϊκή οργή εν’ όψει οικονομικής κρίσης.

Αργυρούπολη, οι δρόμοι της σου θυμίζουν εμπορικά, το Μιλάνο Τα όμορφα εστιατόρια και τα καφέ σου δίνουν μια υπέροχη αίσθηση ξενοιασιάς. Τόσο που νομίζεις ότι αυτός ο Δήμος δεν κατοικείτε από την τρίτη ηλικία. Νιάτα, χρώμα και φασαρία είναι το σήμα κατατεθέν. Πας όμως σε ένα δημοτικό συμβούλιο και έρχεσαι στα ίσια σου, θυμάσαι Ποβία και ‘κανταστόριε’., μόνο που εκεί μέσα δεν τραγουδούν ποίηση, αλλά παραποίηση.
Ο Δήμαρχος Δ. Ευσταθιάδης, από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, προσπάθησε να κάνει έργα αναγκαιότητας, ώστε ο επόμενος να συνεχίσει το έργο του. βομβαρδίζεται όμως από πυρά σχολίων και καταγγελιών, από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Λίγο πριν αποχωρήσει από την πολιτική του σταδιοδρομία, τον κατηγορούν για τραγικά πολιτικά λάθη. Διορίζει ως αρχηγό παράταξης τον Χ. Πασβαντίδη χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά δια βοής αρχηγός.

Από την άλλη, ο Χ. Πασβαντίδης ως έμπειρος πολιτικός, έπρεπε να προσέξει τις κινήσεις του και ως άνθρωπος της δημοκρατίας, να αγωνιστεί με τα όπλα της γνώσης και της σοφίας και όχι του αυτοδιορισμού.

Όπως και αν πάνε τα πράγματα λόγω της συνένωσης, είναι ένα στίγμα στην πολιτική του σταδιοδρομία που θα τον ακολουθεί.

Η παράταξη της Ν.Δ, με αρχηγό τον Γ. Τσαρπαλή, και πρώην δήμαρχο, έχει δοκιμαστεί και οι συμπολίτες του τον έστειλαν στην αντιπολίτευση, κομματάκι δύσκολο να τους πείσει για μια νέα αρχή.

Η έκπληξη ήταν ο Γ. Κωνσταντάτος, που κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος, ενώ προερχόταν από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και είχε επιτελέσει Αντιδήμαρχος πολιτισμού και παιδείας στην διοίκηση του Δ. Ευσταθιάδη.

Όπως καταλάβατε, αν καταλάβατε και εδώ έχουμε διάσπαση, αντιπάθειες και συγκρούσεις.

Προφίλ υποψηφίων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου