28/9/10

ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων γύρω από το αεροδρόμιο του Ελληνικού για μετατροπή του χώρου σε μητροπολιτικό πάρκο εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) Γιάννης Αναγνώστου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης εντός του πρώην αεροδρομίου για την παρουσίαση της α’ φάσης της μελέτης που εκπόνησε το Εργαστήρι Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Ο κ. Αναγνώστου δήλωσε αρωγός στην προσπάθεια να αποφευχθεί η εμπορευματοποίηση του χώρου, σημειώνοντας πως απόφαση των μελών της Ένωσης είναι να τηρηθεί απαρέγκλιτα η μελέτη, η οποία άλλωστε χρηματοδοτήθηκε από την ΤΕΔΚΝΑ. Σύμφωνα με αυτήν, «το Μητροπολιτικό Πάρκο είναι αναγκαίο, φθηνό και εφικτό».


Η ερευνητική ομάδα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή του ΕΜΠ, Νίκο Μπελαβίλα, μεταξύ άλλων, προτείνει:

-την άμεση άρση των περιφράξεων,

-την απομάκρυνση των αυθαιρέτων εκθεσιακών λυομένων κατασκευών, -την ακύρωση του προγράμματος πώλησης τμημάτων χώρου και νέας δόμησης,

-την ακύρωση των προτεινόμενων οδικών έργων στην Ποσειδώνος και την Αλίμου,

-τη σταδιακή υλοποίηση έργων πρασίνου χαμηλού κόστους,

-τη σταδιακή αξιοποίηση του υπάρχοντος κτιριακού δυναμικού με αποκλειστική διάθεση των εσόδων στη δημιουργία, λειτουργία και συντήρηση του πάρκου,

-ανάληψη της ευθύνης συντήρησης και φύλαξης από μικτό κοινωνικό-δημοτικό-εταιρικό σχήμα με [προγραμματικές ή ιδιωτικές ευέλικτες συμβάσεις.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου