28/9/10

Ο ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΗΣ

Η ανάδειξη και η προβολή της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της πόλης μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σπίτι της οδού Γ. Μπουζιάνη αριθμ. 31, χώρο που έζησε και δημιούργησε στην Ελλάδα ο κορυφαίος εξπρεσιονιστής ζωγράφος Γιώργος Μπουζιάνης που θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως.

Ο Δήμος Δάφνης για να τιμήσει τη μνήμη του, αγόρασε το σπίτι του, το 1984, και μετονόμασε την οδό έμπροσθεν της οικίας του σε οδό Γεωργίου Μπουζιάνη. Το «Σπίτι Γ. Μπουζιάνη», αποκαταστάθηκε και μετατράπηκε σε χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης. Ο Δήμος, με στόχο την κατασκευή Μουσείου αφιερωμένου στο μεγάλο καλλιτέχνη, αγόρασε τα δυο συνεχόμενα της οικίας Μπουζιάνη οικόπεδα.

Στις 4 Οκτωβρίου 2010, ο Δήμος Δάφνης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσει το «ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ», στο σπίτι του ζωγράφου και το Νέο Πνευματικό Κέντρο « Γιώργος Μπουζιάνης», ως φόρο τιμής στο δημιουργό που έζησε στη Δάφνη τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια της ζωής του. Στο πλαίσιο των εγκαινίων οργανώνεται έκθεση με τίτλο « Ο Μπουζιάνης επιστρέφει σπίτι του», με επιμέλεια και οργάνωση της Ελένης Κυπραίου.

Με την Έκθεση θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να δει για άλλη μια φορά, το καλλιτεχνικό εύρος του ζωγράφου, στην κλίμακα του σπιτιού του- σε συνδυασμό με τον ανθρώπινο παράγοντα που ξετυλίγεται μέσα από οικογενειακές φωτογραφίες- και την μοναδικότητα του έργου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου