14/1/11

2Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ «ΑΠΛΟΣ, ΥΓΙΕΙΝΟΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»



Το πολυδιάστατο θέμα της παιδικής παχυσαρκίας, η εξέλιξη του προγράμματος πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ αλλά και το φλέγον ζήτημα της οικονομικής διατροφής θα συζητηθούν στο 2ο Συνέδριο ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ με θέμα: «Απλός, Υγιεινός & Οικονομικός Τρόπος Διατροφής». Το Συνέδριο, που διοργανώνεται από την εθνική συντονιστική ομάδα του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 09:30 π.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, ενώ η είσοδος στο συνέδριο θα είναι δωρεάν και ανοικτή για το κοινό. 

Στόχος του Συνεδρίου είναι πρώτον να γίνει ένας απολογισμός της εξέλιξης του προγράμματος σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο τη χρονιά που μας πέρασε και δεύτερον να αναλυθεί το πολύ επίκαιρο θέμα Διατροφή και Οικονομία.

Διακεκριμένοι επιστήμονες από το χώρο της υγείας, θα αναλύσουν τις πολλαπλές διαστάσεις του φαινομένου της παιδικής παχυσαρκίας. Μεταξύ άλλων, θα μιλήσουν η Δρ. Νένη Περβανίδου, Παιδίατρος-Αναπτυξιολόγος και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Προγράμματος καθώς και ο κύριος Jean-Michel Borys, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Δικτύου EPODE, ο οποίος και θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του αντίστοιχου Γαλλικού προγράμματος EPODE που υλοποιείται στη Γαλλία από το 2005.

Στο δεύτερο μέρος του Συνεδρίου, μία σειρά ειδικών όπως διαιτολόγοι, συγγραφείς, αθλητές και σεφ απαντούν σε σύγχρονα ερωτήματα όπως «Πόσο επηρεάζουν οι Οικονομικές Συνθήκες τη Διατροφή μας;», «Μπορεί να συνδυαστεί η Υψηλή Μαγειρική με την Οικονομία;», «Μήπως ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στην Κουζίνα και στη Μεσογειακή Διατροφή;» και άλλα πολλά.

Εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων δήμων, όπως η κυρία Αναστασία Λάσκαρη, Τοπική Υπεύθυνος του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ στο Δήμο Περάματος, θα αναφερθούν στη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και στους μελλοντικούς στόχους τους σε τοπικό επίπεδο.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κύριος Χρήστος Αηδόνης, Υφυπουργός Διατροφής & Άθλησης και ο κύριος Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. και Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Στο Συνέδριο έχουν καλεστεί να συμμετάσχουν επαγγελματίες υγείας, μέλη της επιστημονικής κοινότητας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη του κλάδου της βιομηχανίας τροφίμων αλλά και απλοί πολίτες που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας. Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.

Χρυσοί Χορηγοί του προγράμματος είναι το Διεθνές Ίδρυμα Carrefour και ο Όμιλος Carrefour-Μαρινόπουλος Ελλάδας. 

Το πρόγραμμα υποστηρίζει η εταιρεία Ferrero στην Ελλάδα.

Χορηγοί επικοινωνίας του 2ου Συνεδρίου ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ είναι η City Press, η Free Sunday, το in.gr, το paidorama.com, το περιοδικό Διατροφή και τα ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ in MAZINOTIA

v Χορηγοί επικοινωνίας του 2oυ Συνέδριου ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ είναι οι εφημερίδες City Press και Free Sunday, καθώς και οι ιστοσελίδες in.gr, paidorama.com και το περιοδικό Διατροφή

v Τον Εθνικό Συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE στην Ελλάδα έχει αναλάβει η εταιρία NOSTUS Communication & Events. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια (2008-2012) ενώ φιλοδοξεί να επεκτείνει τις ενέργειες του σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

v Το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Διατροφής και Άθλησης, του Υπουργείου Παιδείας, Διά βίου μάθησης και Θρησκευμάτων – Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας – Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. Έχει επίσης εξασφαλίσει τις αιγίδες των εξής οργανισμών: Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων, Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας, Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής, Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος, Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνων για Αγγειακά Νοσήματα.

v Συντονιστής του Ευρωπαϊκού Δικτύου EPODE (EPODE European Network) είναι ο γαλλικός όμιλος PROTEINES.

Ιστοσελίδες του προγράμματος EPODE, Γαλλία: www.epode.fr, Ισπανία: www.thaoweb.com, Βέλγιο: www.viasano.be, Ελλάδα: www.paideiatrofi.gr , Ευρωπαϊκό Δίκτυο EPODE: www.epode-european-network.com

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος www.paideiatrofi.org ή επικοινωνήστε με:

Λέτα Ψάλτη
Senior Account Executive 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου