5/1/11

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αμέσως μετά την επίσημη Δοξολογία για την Πρωτοχρονιά, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, η τελετή εγκατάστασης της νέας δημοτικής αρχής.

Η τελετή ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Διευθύντριας των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλίμου Χρυσούλας Σαράντη, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «στη προσπάθεια μεταρρύθμισης που προβλέπεται από το πρόγραμμα «Καλλικράτης» το υπαλληλικό προσωπικό του δήμου θα στηρίξει κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του κοινωνικού ρόλου του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός αναφέρθηκε στο νέο ξεκίνημα. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Οι πολίτες του Αλίμου, εκφράζοντας την επιθυμία τους μέσω της πρόσφατης ψήφους τους, μας έστειλαν εδώ με συγκεκριμένη εντολή: Να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να δώσουμε λύση στα προβλήματα της πόλης, στην οποία ζουν.

Είμαστε συνεπώς εδώ, ως εντολοδόχοι του λαού του Αλίμου, που ζητάει από εμάς συγκεκριμένα πράγματα, εν μέσω μιας απίστευτης κρίσης που πλήττει την πατρίδα μας γενικότερα.

Μια κρίση, που δοκιμάζει άγρια τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες και κυρίως τους νέους και τους συνταξιούχους.

Σε μια περίοδο, που η κρίση έχει εξασθενήσει δραματικά τις δυνατότητες κοινωνικών δράσεων από την Κεντρική Διοίκηση, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κρίσιμος.

Οι Δήμοι, ειδικά μετά την πρόσφατη μεταρρύθμιση, αποτελούν τα τελευταία προπύργια κοινωνικής ευαισθησίας. Είναι πολύτιμοι θύλακες φροντίδας προς τον συνάνθρωπο και κυρίως προς τον αδύναμο, σ΄αυτόν που δοκιμάζεται.

Ο πολίτης του Αλίμου, επιθυμεί να σηκώσουμε όλοι τα μανίκια και να δώσουμε ψυχή και μυαλό, για να κάνουμε τον Δήμο Αλίμου πυλώνα κοινωνικής ευαισθησίας. Αυτό έχει ανάγκη όσο ποτέ!».

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων. Ο Νίκος Τσαμπαρλής από την μείζονος αντιπολίτευση και ο Δημήτρης Κλαυδιανός από την ελάσσονα αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου