1/2/11

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ... ΚΑΙ Η... ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ... ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

"ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ": H “Δημοκρατία του Καλλικράτη” και η .... “αναλογική εκπροσώπηση” του…. Τρικομματισμού!!!

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2-1-2011, η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να εκλεγούν τα όργανα του Δήμου, Πρόεδρος δημ. Συμβουλίου, Αντιπρόεδρος, Αντιδήμαρχοι και οι δύο ουσιαστικές επιτροπές που προβλέπονται για την διοίκηση του Δήμου με βάση τον νόμο του Καλλικράτη, η Οικονομική επιτροπή και η επιτροπή Ποιότητας Ζωής.


Η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου σύμφωνα με τον δημοκρατικό Καλλικράτη, που σηματοδοτεί κατά τον νέο δήμαρχο την “πρόοδο”, είναι 25 δημοτικοί σύμβουλοι της 1ης παράταξης του 15% (του εκλογικού σώματος) και 16 δημοτικοί σύμβουλοι όλων των άλλων παρατάξεων της Αντιπολίτευσης.

Μ' αυτήν την “κατά νόμον” διαδικασία ,ο νέος Δήμαρχος, διόρισε όλα τα πρόσωπα στα παραπάνω όργανα και την πλειοψηφία των μελών των δύο επιτροπών. Στις 9μελείς επιτροπές, τα 6 μέλη είναι της παράταξης που διοικεί, και 3 της αντιπολίτευσης.
Με αυτό τον τρόπο η αντιπολίτευση (7 δημοτικές παρατάξεις) «ορίζει» συνολικά 6 δημοτικούς συμβούλους συν 4 αναπληρωματικούς.

Τι θα περίμενε κάποιος σχετικά με την κατανομή των εδρών;

Να συμμετέχουν σ' αυτά τα αποφασιστικά όργανα που συζητούν όλη τη δραστηριότητα του Δήμου και διαμορφώνουν τις τελικές εισηγήσεις-προτάσεις προς το Δ.Σ., όσο το δυνατόν περισσότερες παρατάξεις, ακόμα και να παραχωρηθεί και μια θέση από την πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Βαλασόπουλου. Κι αυτό για καλύτερο έλεγχο των αποφάσεων, πιο εποικοδομητικό διάλογο και περισσότερες προτάσεις.

Αντ' αυτού και παρά τις αρχικές τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων για αναλογική εκπροσώπηση, οι έδρες μοιράστηκαν στις κομματικές παρατάξεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δημοκρατία και ΚΚΕ!!!

Η εκπρόσωποι δε του ΚΚΕ, (επικεφαλής η κ. Τσατσούλη), στα λόγια, ήταν υπέρ της αναλογικής εκπροσώπησης, σε αποφασιστική όμως ψηφοφορία, με την “ευκαιριακή” αποχή τους -αλλά και την διεκδίκηση και δεύτερης θέσεις τακτικού-, στήριξαν υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ – δεύτερη θέση Πανταζόπουλου- σε βάρος της υποψηφιότητας του Π. Πατσαβού και μάλιστα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ,όταν είναι γνωστό ότι το Χρώμα στην Πόλη είναι η μοναδική παράταξη που έχει επεξεργαστεί στο πρόγραμμά της αυτόν τον τομέα, με συγκεκριμένες προτάσεις.

Φυσικά δεν εκπλαγήκαμε και δεν απαιτούμε από την «παράταξη» του κ. Αναγνώστου, γιατί ο δικομματισμός καλά κρατούσε και στην πόλη μας, με την διαπλοκή, τα κουκουλώματα και τις πελατειακές σχέσεις. Τώρα (ευτυχώς νωρίς!), διαπιστώσαμε και νέο μέλος στην… παρέα, την κ. Τσατσούλη με την Λαική (της) Συσπείρωση, που με την βοήθεια της, απέκλεισαν τις 4 από τις 8 δημοτικές παρατάξεις, ελέω “τρικομματισμού”.

Έτσι έχουμε συνολικά στις δύο αυτές επιτροπές: 10 τακτικά μέλη του κ. Βαλασόπουλου (κύριος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ), 2 ο άλλος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Πανταζόπουλος, 2 ο εκπρόσωπος της Ν. Δημοκρατίας, κ. Αναγνώστου και 2 η εκπρόσωπος του ΚΚΕ, κ. Τσατσούλη.

Μ' αυτήν την “αγαστή συνεργασία” (?), άφησαν εκτός (νομίζουν) των δύο επιτροπών, την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ” και τον επικεφαλής μας Π. Πατσαβό, καθώς και τους άλλους τρεις επικεφαλής παρατάξεων.

Εύγε σας φίλτατοι!!!!!!

Το “ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ” όμως ( αποδείχτηκε από τη συμμετοχή και το ποσοστό που πήρε στις δημοτικές εκλογές ότι) είναι κομμάτι της κοινωνίας, για την κοινωνία και

Η κοινωνία σας δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι:
  • Αν νομίζετε, ότι θα την απομονώσετε από τα γεγονότα, θα την βρίσκεται πάντα μπροστά σας, και θα μετέχουμε ,θα προτείνουμε, θα ελέγχουμε και θα ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για όλα τα θέματα.
  • Οι Τακτικές θέσεις στις επιτροπές δεν είναι διακοσμητικές ή “τίτλος τιμής”, αλλά θέσεις ευθύνης και αποφάσεων. Και η παρουσία όλων απαραίτητη και όχι ευκαιριακή!
  • Η κοινωνία μας βρίσκεται σε παρακμή για τι αφέθηκε σε προσωπικές, «κομματικές» πολιτικές, σε μεσσίες και στους έμμισθους «κομματικούς» υπαλλήλους. Σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτεί συμμετοχή, συνεννόηση και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όχι στα λόγια αλλά στην ΠΡΑΞΗ.
  • Γραφείο Τύπου “ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου