1/2/11

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ


Όπως όλοι γνωρίζουμε, η θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου ακολουθούν τη θητεία του εκάστοτε Δημοτικού Συμβουλίου.
Έτσι με την απόφαση 3/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου, ορίστηκε και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καισαριανής,.

Με βάση τη συστατική πράξη και τις μετέπειτα τροποποιήσεις της Επιχείρησης τα μέλη του Δ.Σ. μπορεί να είναι από 7 έως 11 (άρθρο 6 της 27/2008 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 589/07.04.2008 με την 3102/19.03.2008 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής).
Από τα μέλη αυτά, τρία (3) τουλάχιστον πρέπει να είναι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου εκ των οποίων τουλάχιστον ένας (1) να προσέρχεται από τη μειοψηφία. Ένας να είναι εκπρόσωπος Κοινωνικού Φορέα της περιοχής, ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Επιχείρηση, αν οι εργαζόμενοι είναι περισσότεροι από 20 και οι υπόλοιποι δημότες οι κάτοικοι που έχουν πείρα ή γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων υποδεικνύεται από την γενική συνέλευση των ίδιων των εργαζομένων στην Επιχείρηση.
Παράλληλα ελήφθη μέριμνα ώστε οι γυναίκες να αποτελούν το 1/3, σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ. 1, του Ν. 2839/2000 (ΦΕΚ 196/Α’/2000) «Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και άλλες διατάξεις».
Μετά τα ανωτέρω προτάθηκε:
1. Η Επιχείρηση να διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο
2. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να είναι 5 εκ των οποίων τέσσερις (4) θα προέρχονται από την πλειοψηφία και ένας (1) από την μειοψηφία.
3. Ο Εκπρόσωπος του κοινωνικού φορέα να προέρχεται από το Σωματείο των οικογενειών Α.Μ.Ε.Α. «ΗΛΙΟΣ», στον οποίο φορέα θα σταλεί σχετική επιστολή ώστε να ορίσει εκπρόσωπο με τον αναπληρωτή του.
4. Ένας (1) εκπρόσωπος των εργαζομένων, αφού η Επιχείρηση απασχολεί σήμερα πλέον των 20 εργαζομένων, που θα εκλεγεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στη συστατική πράξη, και
5. τέσσερις (4) θα είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία


1. το Δ.Σ. της Δημοτικής επιχείρησης με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» να διοικείται από 11 μελη
2. Ορίζει ως μέλη του Δ.Σ. της ανωτέρω επιχείρησης τους κάτωθι:


ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Στέλιος Λαψάτης (Δ.Σ. από την πλειοψηφία)
2. Κώστας Αναγνωστάκης «
3. Χρύσα Βαρβαγιάννη «
4. Βασίλης Έξαρχος «
5. Μαγκλαρης Κων/νος (δημότης από την μειοψηφία)
6. Νίκος Ζαρκαδούλας (Δ.Σ. από την μειοψηφία)
7. Κολλιας Γιώργος (δημότης από την μειοψηφία)
8. Κώστας Σκουρογιαννης (δημότης από την πλειοψηφία)
9. Δεσποινα Σαλδάρη «
10. Εκπρόσωπος Κοινωνικού
Φορέα: Σωματείο των οικογενειών Α.Μ.Ε.Α. «ΗΛΙΟΣ»
11. Εκπρόσωπος των εργαζομένων

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Κατερίνα Μανιατέα ( Δ.Σ. από την πλειοψηφία)
1. Δέσποινα Παρασκευά «
2. Αντωνόπουλος Δημήτρης (δημότης από την μειοψηφία)
3. Κώστας Παπαλάκης (Δ.Σ. από την πλειοψηφία)
4. Περρος Δημήτρης (δημότης από την μειοψηφία)
5. Λιολιος Στεργιος (δημότης από την μειοψηφία)
6. Φραγκιουδάκη Νιόβη (δημότης από την πλειοψηφία)
7. Κορακακη Μαριάννα «
8. Πατσάκης Δημήτρης «

3.Προεδρος της Δημοτικής επιχείρησης με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» ορίζεται ο Δημοτικός Συμβουλος Στέλιος Λαψάτης.

4. Αντιπρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» ορίζεται ο Δημοτικός Συμβουλος Αναγνωστακης Κωστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου