3/5/11

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ GAY ΠΑΡΤΥ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥΣΤΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ



Γράφει ο G. Mastapiani

Μπράβο δήμαρχε. Ελπίζω να έχεις και το θάρρος να προλογίσεις το γεγονός αυτό. Επίσης ειναι ευκαιρία να προωθηθεί ο Ελληνικός Τουρισμός σε χώρες που έχουν πολλους gay, όπως στη Βραζιλία, στην Αγγλία και τη Γερμανία. Προτείνω, να καλέσεις και τον William στην τελετή μαζί με την Πί.. και να τους μιλήσεις και για σκελετούς σε ντουλάπια!

Πρέπει όμως και όλος ο πολιτικός κόσμος να αγκαλιάσει το γεγονός, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο Τσίπρας, ο Αλαβάνος, η Αλέκα κοκ. Για τον Καρατζαφέρη δεν μπορώ να πω τίποτα γιατι την υποστήριξη του στους gay και τις παραδοσιακές αξίες το έχει κανει πράξη. Ολοι οι άλλοι έχουν μεινει από πίσω.

Διαβάστε την δήλωση αυτου του υπέροχου δημαρχου, που απο μακρυα φαίνεται ότι ειναι τεχνοκράτης... και ξέρει να αξιολογεί τα σοβαρά θέματα ανάλογα με το πρόβλημα που υπάρχει. Ο ανθρωπος ειναι κατι διαφορετικό.

Η Μυκονος έγινε διάσημη χάρι στους gay. Δεν την ήξερε κανένας. Θυμάμαι πολλοί ντόπιοι μαζευόντουσαν στα καφενεία απέναντι απο τα gay bars και δίνανε τιμες ανταλλαγής ιδεών... Ετσι, ήλθε η ανάπτυξη στη Μυκονο. Γιατι να μη γινει το ίδιο και στην Αθήνα; Με τοσο ικανό δήμαρχο το αξίζει.

Λέει ότι ...

«Το θέμα των ομοφυλοφίλων, η δυσμενής κοινωνική διάκριση την οποία υφίστανται, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Θα δώσουμε συμβολικά την αιγίδα στο επόμενο Athens Pride, γιατί θεωρώ ότι θα πρέπει κάποια στιγμή γι’ αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα να μιλήσουμε και να βγει ανοικτά στο φως.

Υπάρχουν ελληνικές οικογένειες οι οποίες αισθάνονται ότι κρύβουν έναν σκελετό στο ντουλάπι τους. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αναγκάζονται να κρύβουν τη προτίμηση τους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να το κάνουν ελεύθερα. Κι αυτό είναι ένα θέμα ελευθερίας. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει ο Δήμος Αθηναίων να παρέχει την αιγίδα του σε δεκάδες εκδηλώσεις κάθε χρόνο και να μην κάνει το ίδιο για τους ομοφυλόφιλους που θα κάνουν τη δική τους γιορτή. Αυτό νομίζω είναι ένα χρέος.

Έχω την πεποίθηση, τρέφω την εδραία πεποίθηση ότι όσο περίεργο μας φαίνεται σήμερα το γεγονός ότι οι μαύροι στον αμερικάνικο νότο ήταν αναγκασμένοι να δίνουν τη θέση τους στα λεωφορεία, στους λευκούς – κι αυτό μέχρι τη δεκαετία του ’60 – άλλο τόσο θα μας φαίνεται σε μια γενιά παράλογο, το γεγονός ότι καθόμασταν να συζητάμε αυτά τα πράγματα.»

Προσωπικα πιστευω ότι ο Δημαρχος ανακάλυψε αργά την ομοφυλλοφυλία. Στην Ελλάδα κανείς πλέον δεν ασχολείται με το θέμα, όσο αυτός. Αλλα κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το θέμα έπρεπε να βγει στο φως. Η αθηνα το χρειαζόταν άμεσα και ο Τουρισμός. Μονο που η οδηγία της αστυνομίας που λεει οι γυναικες μετα τη δυση του ηλίου να μη κυκλοφορούν θα έπρεπε να τον ανησυχει περισσότερο.

Η ανθρώπινη ευαισθησία και η υψηλή μόρφωση του δημάρχου φαινεται όταν χρησιμοποιεί τον όρο «μαύρος» αντι «έγχρωμος» που προτιμάται διεθνώς. Σε μια λεξη δειχνει ότι το επίπεδο του ειναι κάτω απο τη μπάρα... και ότι όσο και να πηδάει δεν θα την περάσει. Πρέπει να έχει περάσει άσχημα παιδικά χρόνια.

Κλεινοντας, παρατηρώ ότι η αστρονομία και η πολιτική έχουν ένα κοινό. 
Τα νούμερα! 
 
ksipnistere

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου