21/6/11

«ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ»


 Στο δήμο μας λειτουργεί 25 και πλέον χρόνια η «Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής» (Ε.Δ.Δ.Κ) που αριθμεί 172 μέλη. 

Μια ομάδα εθελοντών με κύριο στόχο την επιτήρηση του δάσους για την πρόληψη και τον έγκαιρο εντοπισμό των δασικών πυρκαγιών.

Πεδίο δράσης της ομάδας ο Υμηττός, ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Με την κατάλληλη εκπαίδευση, σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία, οι εθελοντές συμμετέχουν ακόμα και στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Να επισημάνουμε ότι στις 22/7/1998 στην καταστροφική φωτιά του Υμηττού έχασε τη ζωή του το μέλος της Ε.Δ.Δ.Κ. Δημήτρης Καραμολέγκος μαζί με τρεις πυροσβέστες, του οποίου τη μνήμη τιμά ο δήμος μας.

Μετά από τις τόσες έμπρακτες αποδείξεις ανθρωπιάς, ευαισθησίας και αυτοθυσίας εκ μέρους των εθελοντών της ομάδας ο δήμος δε θα μπορούσε να μείνει αδρανής. Στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το σημαντικό έργο της ομάδας ενισχύοντας οικονομικά, αλλά και ηθικά κάθε προσπάθειά του.

Σύμφωνα με το καταστατικό της Ε.Δ.Δ.Κ. συμβολικά προεδρεύει στη συντονιστική του επιτροπή ένας Αντιδήμαρχος που ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Στις 5 Ιουνίου ολόκληρη η υφήλιος γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που είχε ως θέμα «Δάση: Η Φύση στην Υπηρεσία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου