7/7/11

«ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΙΑ ΖΩΗΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΒΑΣΩ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ –ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ


Η στιγμή που ένα βιβλίο ξεκινά το παρθενικό του ταξίδι στο αναγνωστικό κοινό είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το δημιουργό του, γιατί παραδίδει και εμπιστεύεται σε ένα αναγνωστικό κοινό με άγνωστες προθέσεις , το πνευματικό του παιδί …

Ο Μπέικον Φρανσις έλεγε πως «Συχνά ο συγγραφέας δε γίνεται κατανοητός απ' τους αναγνώστες και το πρόβλημα κρύβεται εδώ: ο συγγραφέας πάει από τη σκέψη προς τις λέξεις, ενώ ο αναγνώστης πάει από τις λέξεις προς τη σκέψη».

Η συγγραφέας – Ιατρός Βάσω Αποστολοπούλου – Αναστασίου, φαίνεται πως έλυσε με σοφία αυτό το πρόβλημα, αφού όπως δήλωσε όλα άρχισαν όταν ξεκίνησε να γράφει σαν αναγνώστης…Το αποτέλεσμα του πονήματός της είναι ένα υπέροχο μυθιστόρημα με το τίτλο «Το Βαλς μιας ζωής».

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το αναγνωστικό κοινό δικαίωσε απόλυτα τις προσδοκίες της συγγραφέως αφού το υποδέχτηκε με ιδιαίτερα θερμές κριτικές και κολακευτικά σχόλια. Έτσι το «τρίτο» της παιδί όπως το αποκάλεσε, βρήκε από την πρώτη στιγμή μια ζεστή αγκαλιά να φωλιάσει , να αναπτυχθεί…και να δώσει πνευματικούς καρπούς, όπως είναι η αποστολή κάθε βιβλίου .

Το μυθιστόρημα της Βάσως Αποστολοπούλου- Αναστασίου, καλογραμμένο, μεστό, με γραφή που ρέει έχοντας έντονη συγκινησιακή φόρτιση κατά διαστήματα , διαπραγματεύεται μια αληθινή ιστορία αγάπης που δεν είναι απλά συνυφασμένη με την ιστορία του τόπου. Είναι τόσο σημαντική σαν αυτές που συμβαίνουν με την πρώτη ματιά και που αν σταθείς τυχερός να την ζήσεις , μαθαίνεις πως δε υπάρχει παρά μόνο ένα είδος αγάπης, αλλά χιλιάδες αντίγραφα…

Το αναγνωστικό κοινό που κατέκλεισε το πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αλίμου στην παρουσίαση του βιβλίου της , έφυγε κρατώντας σφιχτά στα χέρια του σαν κάτι πολύτιμο το «Βαλς μιας Ζωής», γιατί ήταν αυτό που «ένωσε» για δεύτερη φορά τους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας ,σφραγίζοντας την ζωή τους με το μόνο συναίσθημα που είναι ικανό να ενώσει τους ανθρώπους με τέτοιο τρόπο ώστε να ολοκληρωθούν και να εκπληρωθούν, την αγάπη. Γιατί μόνο η αγάπη τους οδηγεί να προσεγγίσουν ό, τι βαθύτερο έχουν μέσα τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου