24/4/12

ΜΑΓΕΨΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ Ο ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΑΛΙΣΑΦΗΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ



Ο Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, θέλοντας να φέρει κοντά στους Αλιμιώτες την κλασική και ποιοτική μουσική, συνεργάσθηκε με την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο της «Όπερας της βαλίτσας» και παρουσίασε την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012, την όπερα του Verdi «la traviata», στη θεατρική σκηνή Κάρολος Κουν. Πρόκειται για την πιο δημοφιλή όπερα του λυρικού ρεπερτορίου, ένα αριστουργηματικό έργο, εξαιρετικά μελωδικό, που βασίζεται στο θεατρικό έργο «Η κυρία με τις καμέλιες» του Αλέξανδρου Δουμά.

Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Στον ρόλο της διάσημης «εταίρας» η Έλενα Κελεσίδη που με την εξαιρετική της ερμηνεία συγκίνησε τους θεατές της παράστασης, πλάι στον Αντώνη Κορωναίο στο ρόλο του Αλφρέντο, τον Πέτρο Σαλάτα στο ρόλο του Ζερμόν και την Λυδία Αγγελοπούλου στο ρόλο της Φλόρας.

Μάγεψε το κοινό ο καταπληκτικός Χρύσανθος Αλισάφης που συνόδευσε στο πιάνο τους σολίστ, τη χορωδία και το μπαλέτο.

Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός, η πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, η πρόεδρος και μέλη της εταιρίας των φίλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, φίλοι της όπερας και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου Μαρία Μουτσάτσου η οποία ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της παράστασης και ιδιαίτερα την κα. Ελευθερία Ράπη-Μεντή πρόεδρο της εταιρίας των φίλων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου