27/4/12

ΓΙΝΕ ΑΓΡΟΤΗΣ ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΙ... ONLINE


Written by: Charis Tasioulis

Οι τιμές πολλών οπωροκηπευτικών είναι υψηλές, με αποτέλεσμα να μην αγοράζουμε τόσα όσα αγοράζαμε παλιότερα. Ένας από τους λόγους που οι τιμές είναι σε αυτά τα επίπεδα, είναι πως σε αυτές περιλαμβάνεται η προμήθεια του μεσάζοντα. Τι θα λέγατε αν σας δίνονταν η ευκαιρία να παρακάμψετε τον μεσάζοντα και να αποκτήσετε φρούτα και λαχανικά, απευθείας από τον παραγωγό; Ήδη έχουμε δει τέτοια παραδείγματα τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας, όμως μια ενδιαφέρουσα υπηρεσία έρχεται να προσφέρει κάτι το διαφορετικό. Το Γίνε Αγρότης είναι μια κοινωνική επιχείρηση, ένα εγχείρημα δικτύωσης και επικοινωνίας μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών και του τελικού καταναλωτή.

Παρακάμπτοντας τον μεσάζοντα, η υπηρεσία αυτή φέρνει σε πρώτο πλάνο συμβεβλημένους και δεσμευμένους με συγκεκριμένους όρους αγρότες, οι οποίοι καλλιεργούν στο όνομα και για λογαριασμό όσων δεν μπορούν να έχουν το δικό τους μπαξέ. Η ιδέα είναι πολύ απλή. Εσείς συνδέεστε στο Γίνε Αγρότης μέσω της αντίστοιχης ιστοσελίδας και από εκεί επιλέγετε το αγρόκτημα και τα προϊόντα που θέλετε να καλλιεργήσετε. Ο αγρότης-ιδιοκτήτης αυτού του αγροκτήματος αναλαμβάνει να καλλιεργήσει τα οπωροκηπευτικά που εσείς θέλετε για λογαριασμό σας, χωρίς να κάνει χρήση χημικών και σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής γεωργίας.
Ο έλεγχος και η πιστοποίηση των προϊόντων πραγματοποιείται από την QWAYS, σε όλα τα στάδια παραγωγής και διανομής. Το κόστος της υπηρεσίας είναι ετήσιο, όμως η πληρωμή μπορεί να γίνει σε 2 δόσεις, που αντιστοιχούν στις εποχές σποράς και καλλιέργειας. Όταν αρχίσει η συγκομιδή, εσείς θα λαμβάνετε τα φρούτα και τα λαχανικά αυτά σε εβδομαδιαία βάση στο σπίτι σας.
Οι τελικοί καταναλωτές μπορούν να συμμετέχουν διαδραστικά στην καλλιέργεια των φρούτων και των λαχανικών, αφού μέσω της ιστοσελίδας και του e-mail υπάρχει η δυνατότητα της παρακολούθησης της πορείας της σοδειάς με φωτογραφίες, ενώ σύντομα θα μπορούν να παρακολουθήσουν την καλλιέργεια τους μέσω live streaming. Αν ακόμα θέλετε να δείτε από κοντά τη διαδικασία παραγωγής, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να επισκεφτείτε το αγρόκτημα σας.
Μέσω του Γίνε Αγρότης και πιο συγκεκριμένα του τρόπου με τον οποίο αυτή η υπηρεσία λειτουργεί, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν κάθε βδομάδα φρέσκα και χωρίς χημικά οπωροκηπευτικά και μάλιστα σε χαμηλή τιμή. Χωρίς τον μεσάζοντα, το κόστος που σας επιβαρύνει πέφτει σημαντικά και είστε σίγουροι για την ποιότητα των προϊόντων που καταναλώνετε. Το Γίνε Αγρότης είναι μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια, σκοπεύοντας να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο σε μια αγορά που τις τελευταίες δεκαετίες έχει απομακρυνθεί από τον τελικό καταναλωτή.
Προς το παρόν η υπηρεσία λειτουργεί μόνο για τους κατοίκους εντός Αττικής, όμως αν όλα πάνε καλά σύντομα θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε και εσείς αγρότες, μπορείτε να επισκεφτείτε το gineagrotis.gr, όπου θα μάθετε περισσότερες πληροφορίες για αυτήν την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου