5/6/12

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Γ. ΜΑΥΡΕΛΗ : ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΖΟΓΟΣ

Η έλλειψη οικονομικού λόγου για την αντιμετώπιση της ανεργίας βάρυνε στην ψήφο της 6ης Μαΐου.


Σήμερα χορταίνουμε από απειλές, κινδυνολογίες, εκβιασμούς και ψέματα. Εκφραστές είναι οι ίδιοι που οδήγησαν την χώρα μας στο κατώφλι της χρεοκοπίας και τους πολίτες να ψηφίζουν απερίσκεπτα σβάστικα για να «ξεβρομίσει» ο τόπος καθώς οι μετανάστες εξελίσσονται σε άλλοθι κάθε σαλεμένου-οργισμένου μυαλού, κάθε άνεργου πολίτη.

Σήμερα παίζονται πολιτικά και οικονομικά παιγνίδια που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική – κοινωνική σταθερότητα και την θέση της χώρας στην Ευρωζώνη.

Τα ΜΜΕ έχουν αναλάβει εργολαβικά την προβολή του καλύτερου διαπραγματευτή και του αρχιστράτηγου του ευρωπαϊκού μετώπου ως καταλληλότερους επαναδιαπραγματευτές των όρων της μνημονιακής συμφωνίας και την «προβολή» του υποσχόμενου - ελπιδοφόρου Αλέξη που μπορεί να μην ξέρει τι πάει να πει μεροκάματο αλλά γνωρίζει από πυρηνική οικονομία όσο ο φίλος του ο Μπαρουφάκης.

Ο ΖΥΡΙΖΑ έχει περιθώρια ανόδου καθώς δεν έχει εξαντλήσει την συσπείρωση του έχει εισροές από ΚΚΕ, Ανεξάρτητους Έλληνες και Χρυσή Αυγή.

Οι προτάσεις του για κατώτατο μισθό 750 ευρώ, διαγραφή δανείων, ρυθμίσεις αγροτικών χρεών, κρατικοποίηση τραπεζών, επαναφορά στο Δημόσιο των ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΟΣΕ ώστε οι αρχισυνδικαλιστές να έχουν κάθε δικαστική ασυλία και οι 100.000 θέσεις στο δημόσιο βρίσκουν απήχηση σε ανέργους και το βαθύ κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ.

Ενισχύεται η πόλωση της ΝΔ που έχει περιθώρια εισροών από Ανεξάρτητους Έλληνες, Χρυσή Αυγή και από τα κόμματα εκτός βουλής.

Οι προτάσεις της για αύξηση αφορολογήτου, μέτρα για δανειολήπτες, αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ανακήρυξη ΑΟΖ δεν δείχνουν να πείθουν ούτε τους πιστούς κεντροδεξιούς πλέον.


Οι μονομάχοι δεν κάνουν κουβέντα για διαρθρωτικές αλλαγές που θίγουν οργανωμένα συμφέροντα όπως είναι, η διαφθορά σε δημόσιες προμήθειες σε εφορίες σε πολεοδομίες σε υγεία σε δήμους, η μαύρη εργασία, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση και βέβαια οι αμυντικές δαπάνες με τις μίζες.

Υπάρχουν πολίτες και επιχειρηματίες που δουλεύουν πληρώνουν φόρους συμβάλλουν στο κοινωνικό κράτος στα επιδόματα ανεργίας, την όποια δωρεάν παιδεία-υγεία και βρίσκονται ένα βήμα πριν το γκρεμό αδυνατώντας να πληρώσουν τα απανωτά χαράτσια της πολιτικής ανεπάρκειας.


Υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν πεισθεί ακόμη για την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων. Οταν καταρρεύσουν οι φρούδες ελπίδες με τις οποίες σήμερα τους τροφοδοτούν ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ θα βγουν και πάλι στους δρόμους.


Σε οκτώ μήνες όλο το πολιτικό σημερινό σκηνικό δεν θα υπάρχει, θα στηθούν πάλι κάλπες. Ας ευχηθούμε η χώρα μας να μην χρεοκοπήσει μέσα στο 2012 και ζήσουμε μέρες Αργεντινής ….


Γ. Μαυρέλης
Δντης του Διαδικτυακού www.aanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου