16/7/12

ΠTΩΧΕΥΣΕ Η ΧΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ DIANA...

Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας κι αφού γνώρισε περιόδους ισχυρής ανάπτυξης και μεγάλης κερδοφορίας, βάζει οριστικά λουκέτο η χαρτοβιομηχανία Diana, που ανήκει στον επιχειρηματικό όμιλο του Π. Ζερίτη.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχε υποβληθεί προ οκταμήνου, λόγω αδυναμίας της εταιρίας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο αίτημα πτώχευσης, οι συνολικές υποχρεώσεις προς προμηθευτές, προσωπικό, Δημόσιο, ασφαλιστικούς φορείς, πιστωτές, ΔΕΗ και ΔΕΠΑ προσεγγίζουν τα 30 εκ. ευρώ.

Οι επικεφαλής του σωματείου εργαζομένων της Diana υποστηρίζουν ότι η αξία των οικοπεδικών εκτάσεων και των κτιριων της εταιρίας υπερβαίνει τα 60 εκ. Σημειώνεται ότι η Diana έχει εργοστάσια και μεγάλες εδαφικές εκτάσεις στη περιοχή της Ξάνθης, κτίρια γραφείων και αποθηκών στην Αθήνα, καθώς και κτίρια και οικόπεδα σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κοζάνη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.

Στην περιοχή της Ξάνθης διέθετε επιπλέον μία τεράστια έκταση 1.094 στρεμμάτων, την οποία πριν από λίγο καιρό μεταβίβασε σε εταιρία που ανήκει στους γιους του ιδιοκτήτη Π. Ζερίτη.

Το δικαστήριο που εξέδωσε την απόφαση πτώχευσης, θεώρησε παράνομη - ή τουλάχιστον "ύποπτη" - αυτή τη συναλλαγή, και ενέταξε την επίμαχη έκταση στα προς εκποίηση πάγια περιουσιακά στοιχεία της Diana.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου