5/12/12

«Ο ΟΝΗΣΙΜΟΣ», ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΤΗΝ 15Η ΚΑΙ 16Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Ονήσιμος», έχοντας συμπληρώσει τριάντα χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στους φυλακισμένους, στους αποφυλακισμένους και στις οικογένειές τους, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Bazaar  την 15η και 16η Δεκεμβρίου 2012, στο Κέντρο Τεχνών του Πάρκου Ελευθερίας (Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής).
Τα αντικείμενα που θα διατεθούν είναι χειροτεχνίες φυλακισμένων από το σύνολο σχεδόν των φυλακών της Επικράτειας , ενώ το υπόλοιπο μέρος θα αποτελείται από προσφορές  φίλων και μελών του Συλλόγου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους  μέσα από μια μεγάλη ποικιλία  διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων για το σπίτι, καθώς και να κάνουν ένα ιδιαίτερο δώρο, επιλέγοντας  κάποιο κόσμημα από υγρό γυαλί ή έναν από τους πίνακες που φιλοτέχνησαν οι κρατούμενοι.  
Τα έσοδα του Bazaar, το οποίο θα συνεχισθεί  στα γραφεία του Συλλόγου  (Ασκληπιού 60 Α και Σεργίου Πατριάρχου 8) μέχρι την εορτή του Άγιου Ονήσιμου (15 Φεβρουαρίου 2013) , θα διατεθούν  στους κρατούμενους, συνεχίζοντας έτσι τις δράσεις για την ομαλή κοινωνικοποίηση τους.
Τέλος, ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Ονήσιμος» θα ήθελε να εκφράσει δημοσίως τις ευχαριστίες του προς τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων για την ευγενή παραχώρηση του χώρου.
Ώρες  λειτουργίας : Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 10.00-20.00
                                  Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 10.00-14.00.

1 σχόλιο:

  1. Είχα πάει σε εκείνο το Bazaar και η υπεύθυνη μου είπε ότι οι πίνακες ήταν στην ιδιοκτησία του Ονησίμου ως έργα που είχαν κάνει παλιοί κρατούμενοι.
    Τελικά πόσα ήταν τα έσοδα από το Bazaar του Ονησίμου;
    Πόσοι κρατούμενοι ωφελήθηκαν και πόσα έργα επιστράφηκαν στις φυλακές;
    Επί της ουσίας, ο Ονήσιμος διανέμει χρήματα από αυτά που του εμπιστεύονται οι δωρητές για τις φυλακές, τους αποφυλακισμένους και τις οικογένειες των κρατουμένων.
    Όμως σε ποια Ανεξάρτητη Αρχή δίνει αναφορά για την αξιολόγηση των περιπτώσεων και τη διανομή των χρημάτων στην οποία προβαίνει και πόσα χρησιμοποιούνται για κόστος λειτουργίας-μισθοδοσία υπαλλήλων; Γιατί κάποιος ιδιώτης ή μια εταιρεία να στείλει χρήματα ή είδη στον Ονήσιμο προκειμένου να λειτουργήσει ως μεσάζοντας με τις φυλακές και να μην σταλεί η όποια βοήθεια δίχως μεσάζοντες; Αυτό ήδη συμβαίνει, δείτε για παράδειγμα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα http://www.ekkna.net/index.php/efxaristiria
    Άλλωστε πως μπορεί ο κάθε δωρητής να εξετάσει πως αξιοποιήθηκε η όποια δωρεά του, είτε σε χρήματα είτε σε είδη;
    Η προσφορά του Ονησίμου στους αποφυλακισμένους μπορεί να εκτιμηθεί στο βαθμό με τον οποίο σχετίζεται με την επανένταξη στη κοινωνία, δηλαδή σε πόσους αποφυλακισμένους έχει βρει εργασία ή πόσους αποφυλακισμένους έχει επιμορφώσει και με ποια εφόδια προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας. Σύλλογος που λειτουργεί περισσότερο από τριάντα χρόνια, ποιες δομές έχει δημιουργήσει για την επαγγελματική αποκατάσταση και την επιμόρφωση των αποφυλακισμένων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή