14/12/12

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ




Επιτροπή για τη Καταγραφή της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα                       
Ανακοίνωση
Η αδίστακτη πλειοψηφία της ξεπεσμένης δημοτικής αρχής Ν.Δ/Χαρδαλιά, συνεχίζει η πολιτική του άγριου εμπαιγμού και της εξαπάτησης εργαζομένων με συμβάσεις έργου στο Δήμο Βύρωνα.

Πάνω από 20 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι περισσότερο από 2 χρόνια, ενώ με τα γνωστά κόλπα του διεφθαρμένου δικομματισμού, τους αποσπούσαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και αδέκαρους τους έστελναν να πληρώσουν εφορία και ΦΠΑ για εισοδήματα που δεν εισέπραξαν ποτέ!

Δριμύ κατηγορώ του γνωστού ηθοποιού Γιάννη Ευαγγελίδη. Με επιστολή, που έδωσε εχθές στη δημοσιότητα, χαρακτηρίζει το Δήμο ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ και ΜΠΟΣΤΑΝΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΑΣ ενώ τη δημοτική πλειοψηφία, λαοπλάνους  και νταβατζήδες του πολιτισμού.


Στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατέφυγαν τελικά οι απλήρωτοι εργαζόμενοι με σύμβαση έργου  στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Βύρωνα (ΟΠΑΔΒ), διαμαρτυρόμενοι γιατί  πάνω από δύο χρόνια τώρα ο Δήμος όχι μόνο αρνείται να τους πληρώσει, αλλά επί  πλέον τους εμπαίζει με παραπλανητικές υποσχέσεις και ψεύδη. Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι άν και τα αντίστοιχα εντάλματα πληρωμής έχουν ήδη εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές του Ελεγκτικού Συνεδρίου  και δεν μένει, υποτίθεται,  παρά η ΠΛΗΡΩΜΉ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ  ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010.  Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Επίτροπος είπε στην επιτροπή των εργαζομένων ότι με βάση το νόμο, εφ’ όσον ο Δήμος υπέβαλλε προς έγκριση τα εντάλματα πληρωμής, και αυτά εγκρίθηκαν ΑΠΟ ΤΟ Ελεγκτικό Συνέδριο, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να τους πληρώσει, διαφορετικά παρανομεί.

Υποψίες και εύλογα ερωτηματικά  κυκλοφορούν στους δημοτικούς κύκλους καθώς έχουμε μάλλον να κάνουμε με μια ύποπτη διαδικασία, που, όπως φαίνεται, συνδέεται με το γνωστό καθεστώς αδιαφάνειας και παρανομίας, που διαπερνά, επί χρόνια, την οικονομική διαχείριση των συγκεκριμένων νομικών προσώπων του Δήμου, αλλά και την συνολικότερη οικονομική χρεοκοπία, στην οποία καταδίκασε το Δήμο Βύρωνα η σημερινή  δημοτική αρχή Χαρδαλιά/Ν.Δ. Φυσικά  η οικονομική χρεοκοπία γιγαντώθηκε  από τις αντιλαϊκές πολιτικές του δικομματισμού και των κυβερνήσεων των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, αλλά αυτό καθόλου δεν αναιρεί τις τεράστιες ευθύνες της σημερινής δημοτικής αρχής. Είναι εξάλλου γνωστό ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η δημοτική αρχή Χαρδαλιά, «σάρξ εκ της σαρκός» του διεφθαρμένου δικομματισμού, υπήρξε πολιτικό στήριγμα και απολογητής του συστήματος, υμνητής της Ε.Ε και των αντιλαϊκών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, αλλά και των τελευταίων μνημονιακών κυβερνήσεων.

Κάτω από αυτά τα δεδομένα  βλέπουμε, ότι, από την μια μεριά, τόσο η Διοίκηση του ΟΠΑΔΒ όσο και η δημοτική αρχή, στέλνουν  για έγκριση τα ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ των εργαζομένων στην Επίτροπο, και από την άλλη μεριά, λένε στους εργαζόμενους, ότι «ο Δήμος δεν έχει λεφτά » (!) ότι  «θα σας πληρώσουμε τον άλλο μήνα», ότι  «θα πληρωθείτε  όταν ο Δήμος πάρει το δάνειο!»…..Έχουμε να κάνουμε με μια φαρσοκωμωδία, με φαινόμενα καταρράκωσης της ελάχιστης αξιοπιστίας της δημοτικής αρχής. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι φανερό ότι πρέπει να ελεγχθούν οι πραγματικοί λόγοι, που υπαγορεύουν, την άρνηση του Δήμου να πληρώσει τους εργαζόμενους και τις συγκεκριμένες αντεργατικές  και αδιαφανείς πολιτικές που ακολουθεί , οι οποίες, μεταξύ των άλλων, καταδίκασαν μερικούς από αυτούς, νέοι οι περισσότεροι, στην ανεργία και τη φτώχεια. Αυτό είναι  έργο των ελεγκτικών οργάνων.

Κατά την άποψη της Επιτροπής πρέπει ΑΜΕΣΑ να ερευνηθεί  αν οι εγκρίσεις των ενταλμάτων πληρωμών από το Ελεγκτικο Συνέδριο χρησιμοποιήθηκαν για να  καταχωρηθούν  ως δαπάνες,  πληρωμές, οι οποίες, τελικά,  δεν έχουν ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΞΥΠΕΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Ένα από τα ερωτηματικά, που έχουν τεθεί επίσης στην Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι κατά πόσο τα ποσά που περιλαμβάνονται στα εντάλματα, τα οποία υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την πληρωμή των εργαζομένων με σύμβαση έργου, απεικονίζουν στο ακέραιο όλα τα ποσά που χρωστάει ο Δήμος στους εν λόγω εργαζόμενους ή μόνο ένα μέρος τους!....Και τούτο διότι είναι κοινό μυστικό ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ΟΠΑΔΒ και η δημοτική αρχή Χαρδαλιά, έβαζαν τους εργαζόμενους με σύμβαση έργου να δουλεύουν στο «πνευματικό εργαστήρι», στα γυμναστήρια, και σε άλλα έργα, χωρίς όμως να υπογράφουν νέα  σύμβαση!....

Αυτό σημαίνει ότι εντάλματα πληρωμής για ορισμένη χρονική περίοδο ίσως δεν μπορούν να εκδοθούν, ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν πρόκειται να εγκρίνει πληρωμές για όσους συμβασιούχους έργου δεν είχαν ανανεώσει τυπικά τις συμβάσεις, ενώ την ίδια στιγμή ο ΟΠΑΔΒ και ο ΔΗΜΟΣ εισέπραττε δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο από τα τέλη που πλήρωναν οι οικογένειες των παιδιών και οι άλλοι πολίτες που παρακολουθούσαν τα μαθήματα μουσικής, χορογραφίας, ζωγραφικής, γυμναστικής, λαϊκών χορών κλπ. Είναι φανερό ότι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου βρίσκονται  μπροστά σε μια νέα πρόκληση της δημοτικής εξουσίας, η οποία είχε πλήρη επίγνωση ότι χωρίς συμβάσεις δεν θα ήταν εύκολο να νομιμοποιηθεί η καταβολή της αμοιβής τους. Εισέπραττε από την εργασία των θυμάτων της αλλά δεν πλήρωνε τα θύματά της!  

Δεν γνωρίζουμε αν οι πράξεις αυτές του Δήμου εμπίπτουν στην περιοχή του ποινικού δικαίου, αλλά είναι σίγουρο ότι η διεκδίκηση  αυτών των αμοιβών, οι οποίες και χωρίς συμβάσεις ήταν και είναι απολύτως νόμιμες πρέπει να διεκδικηθούν από διαφορετικό νομικό δρόμο. Φυσικά, οι εργαζόμενοι έχουν χρέος υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους να καταγγείλουν στην κυβέρνηση, στα πολιτικά κόμματα και στις ελεγκτικές αρχές τα φαινόμενα αυτά αδικίας και  πρωτοφανούς εκμετάλλευσης .

Οι δήμοι ανήκουν στο λαό. Οι Δήμαρχοι που έχουν αποξενωθεί από το λαό και τις ανάγκες του, που στηρίζουν το σύστημα και τις πολιτικές του, που δοξάζουν τον παρασιτισμό και υποτάσσονται ,όταν δεν ηγούνται, στο καθεστώς της σήψης και της διαφθοράς είναι  εχθροί των συμφερόντων λαού και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του και πρέπει να φύγουν. Τα εκατομμύρια που διαχειρίζονται κάθε χρόνο οι δήμοι προέρχονται από το υστέρημά του λαού,  από την βαριά φορολογία, που του επιβάλλει το σάπιο και άδικο σύστημα που υπηρετούν οι χαρδαλιάδες. Υπάρχει αξίωση να ξέρουμε που και πώς διατίθεται αυτός ο μόχθος, ο δικός μας μόχθος. Όλες οι υποδομές, όλος ο πλούτος, ότι υπάρχει στους Δήμους όπως και σε ολόκληρη τη χώρα έγιναν από το μόχθο του εργαζόμενου λαού και αυτοί που τον διαχειρίζονται οφείλουν να τον υπηρετούν και να τον σέβονται.  

Είναι γενική  η απαίτηση να χυθεί άπλετο φώς στην οικονομική διαχείριση του Δήμου Βύρωνα. Να φωτισθεί η πραγματική έκταση και οι αληθινές αιτίες της χρεοκοπίας του Δήμου Βύρωνα. Ο λαός του Βύρωνα περιμένει από τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να ανταποκριθούν στο ρόλο τους . Ο Δήμος Βύρωνα εξαθλιώνεται και ρημάζει. Υπεύθυνη γι’ αυτή την απαθλίωση της πόλης είναι η σημερινή δημοτική αρχή. Είναι μύθος οι δήθεν έλεγχοι στα οικονομικά των ΟΤΑ. Στην μεγάλη πλειοψηφία των ΟΤΑ, όπου κυριαρχούν οι δυνάμεις του δικομματισμού και του συστήματος κυρίαρχο στοιχείο είναι ο παρασιτισμός, η αδιαφάνεια, η συναλλαγή, η διαφθορά και η ασυδοσία. Ο αγώνας για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και των ανδρεικέλων του συστήματος στην «τοπική αυτοδιοίκηση» συνεχίζεται.    

Η Επιτροπή για την Καταγραφής της Κατάστασης στο Δήμο Βύρωνα  

Βύρωνας 10.12.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου