14/2/13

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΎ...ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 20ης ΦΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 11πμ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


- Αγωνιστική παρουσία του Δικτύου στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου 
 -Συμμετοχή στην κινητοποίηση της 20ης Φεβρουαρίου                       
    -Συνάντηση 11 Μαρτίου για σχεδιασμό  κινητοποιήσεων, εκδηλώσεων  και δράσεων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

Όπως είναι φανερό το θέμα του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αφού η τρικομματική κυβέρνηση επιχειρεί με διαδικασίες  fast track να το εκποιήσει σε ντόπιες και ξένες επενδυτικές επιχειρήσεις. Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε -με παρουσία βουλευτών, δημάρχων, συλλογικοτήτων και πολιτών από το παραλιακό μέτωπο – μαραθώνια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέμα τα σχέδια της κυβέρνησης για την «αξιοποίηση» της παραλίας από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο. Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, σαν άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος , ανέλαβε να ωραιοποιήσει το ξεπούλημα και υπεραμύνθηκε των φαραωνικών σχεδίων της κυβέρνησης  κάνοντας λόγο μάλιστα για…. επενδυτικό  σχεδιασμό που θα προστατεύει το περιβάλλον, τα μνημεία και θα είναι σε όφελος των πολιτών.!!!!! Η τοποθέτηση ου περιφερειάρχη που προκάλεσε πανδαιμόνιο στο ακροατήριο Δέχθηκε σφοδρή επίθεση από βουλευτές, δημάρχους και συλλογικότητες που πήραν στη συνέχεια το λόγο. Εκ μέρους του Δικτύου Προστασίας του Σαρωνικού, όπως αποφασίσθηκε στη συνάντηση των συλλογικοτήτων στις 11/2, μίλησε η Ελευθερία Ψυχογιού, η οποία αν και διακόπτονταν από τον περιφερειάρχη και ορισμένους   συμβούλους έκανε σαφές ότι για το Δίκτυο αποτελούν είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές
 Η διεύρυνση και η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της παραλιακής ζώνης για όσο το δυνατόν περισσότερες και πολυπληθέστερες ομάδες χρηστών με παράλληλη αύξηση της προσβασιμότητάς της.
-  Η οικολογική ανασυγκρότηση της παράκτιας, θαλάσσιας και χερσαίας ζώνης σε μακροπρόθεσμη προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης που θα διασφαλίζει τη μοναδικότητα του φυσικού αυτού πόρου και για τις επόμενες γενιές.
-  Η διάσωση, διαφύλαξη και ανάδειξη ιστορικών ή αρχαιολογικών τόπων και περιοχών φυσικού κάλλους.
-  Η αποσυμφόρηση της παράκτιας ζώνης από εκτεταμένες, εντατικές ή αποκλειστικές δραστηριότητες και εκμεταλλεύσεις.
-  Η απομάκρυνση των ασύμβατων χρήσεων και δραστηριοτήτων.
-  Η συμβολή στην ευαισθητοποίηση των διαφόρων ομάδων χρηστών της παράκτιας ζώνης για σωστή συμπεριφορά και διαφύλαξη του πολύτιμου χαρακτήρα του φυσικού αυτού πόρου.
Και κλείνοντας τόνισε ότι οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να υπερασπισθούν το Σαρωνικό με κάθε τρόπο.
Στην ίδια επίσης συνάντηση του Δικτύου αποφασίσθηκε:
α)-Να τεθεί το πρόβλημα της εκποίησης του Σαρωνικού με το κείμενο θέσεων, αρχών και προτάσεων του Δικτύου σε όσο γίνεται περισσότερους συλλόγους και κινήματα των παραλιακών δήμων για να συνεδριάσουν άμεσα και να κάνουν πιθανές συμπληρωματικές προτάσεις για την παραλία της περιοχής τους που θα συμπεριληφθούν στο κείμενο. Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα θα γίνει μεγάλη συνάντηση συλλόγων και κινημάτων του Σαρωνικού για να αποφασισθούν οι επόμενες εκδηλώσεις, δράσεις και κινητοποιήσεις. (Ο χώρος της συνάντησης  θα ανακοινωθεί έγκαιρα)                   β) Να αξιοποιηθεί το ψήφισμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ  για το Σαρωνικό προκειμένου να βγάλουν παρόμοια ψηφίσματα και άλλες ομοσπονδίες εργαζομένων,,  σωματεία, επιστημονικοί φορείς, δημοτικά συμβούλια και άλλοι φορείς  και     γ) Να συμμετέχει το Δίκτυο στη  μεγάλη  κινητοποίηση της Τετάρτης 20/2
Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι την Τετάρτη 13/2 έγινε σύσκεψη και στον Πειραιά με περιεχόμενο τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για στο Σαρωνικό, με πρωτοβουλία της κίνησης  «Λιμάνι της Αγωνίας»
 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 20ης ΦΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 
                                   11πμ  ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου