13/5/13

ΣΥΝΕΝΤΥΕΞΗ ΤΗΣ ΤΑΣΙΑΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ''902''

Η αντιλαϊκή επιδρομή φέρνει μαζί της την καταστολή, τον αυταρχισμό, την επιστράτευση, την επιδίωξη να συντριβεί το εργατικό κίνημα για να περάσει, τόνισε η Τασία Τσατσούλη υπεύθυνη του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στον ρ/σ του «902» συμπληρώνοντας πως το ίδιο το κίνημα, η εργατική λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της πρέπει να δώσουν απάντηση και με αυτή την έννοια τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ ενάντια στην επιστράτευση τη Δευτέρα αφορούν το σύνολο του λαού.
Η Τασία Τσατσούλη αναφέρθηκε στην ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση επί της ουσίας του ζητήματος της παιδείας, καθώς όπως είπε οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις για τις ανάγκες του κεφαλαίου χτυπάνε τα παιδιά της εργατικής τάξης, στοχεύουν στην υποταγή τους στα στρατηγικά συμφέροντα της αστικής τάξης.
Αναφερόμενη σ’ αυτή καθαυτή την κινητοποίηση σημείωσε πως το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών αλλά διαχωρίζει τη θέση του από μια απεργία διαρκείας στις εξετάσεις χωρίς σχέδιο, συμμαχίες και προοπτική. Κατηγόρησε την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ ότι κινήθηκε με τρόπο που είχε επικοινωνιακό χαρακτήρα και δεν έχει στόχο το αποτέλεσμα στον αγώνα και την κλιμάκωσή του, ότι δεν έχει σχέδιο και δεν προετοιμάζει δυνάμεις για έναν αγώνα που πρέπει να έχει συνέχεια.
Η Τ. Τσατσούλη αναφέρθηκε και στην ανάγκη οι γενικές συνελεύσεις των εκπαιδευτικών την Τρίτη να είναι η αγωνιστική τους απάντηση στον αυταρχισμό και την επιστράτευση και να κουβεντιάσει πλατιά ο κλάδος από τα κάτω την κλιμάκωση. Τέλος προέτρεψε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα που όπως τόνισε ως γονείς είναι δική τους υπόθεση το ζήτημα της παιδείας, να μην το εναποθέσουν σε κανέναν άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου