14/6/13

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ


΄΄Αγαπητέ κύριε, αγαπητή κυρία, Αποφασίζομεν και διατάζομεν….΄΄


Αυτό υπήρξε με λίγα λόγια το περιεχόμενο της επιστολής του Γιάννη Στουρνάρα προς τους περιφερειακούς σταθμούς που προβάλλουν τις εκπομπές της ΕΡΤ.

Οφείλω μια απάντηση :

Διορισμένε υπουργέ και υποτακτικέ των χρηματοπιστωτών κύριε Στουρνάρα,

Από εσάς περιμένουμε τα πάντα.
Λογοκρισία, φίμωση, απειλές, εκφοβισμούς, φασίζουσες πρακτικές…Οι μόνοι άλλωστε που στηρίζουν τις πρακτικές σας των τελευταίων ημερών είναι οι νεοναζιστές πολιτικοί σας σύμμαχοι.

Και δε γίνεται να μην περιμένω τα πάντα από έναν υπουργό που με την αδίστακτη πολιτική του έχει οδηγήσει το λαό μας στην οικονομική απόγνωση και στην κοινωνική εξόντωση. Το αντίθετο, οι φασίζουσες πρακτικές βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με την πολιτική την οποία εφαρμόζετε, αφού η δημοκρατία δεν αντέχει, δε χωρεί και δε συνάδει με αυτά που γίνονται στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.

Αλλά, κύριε Στουρνάρα. Επαναλαμβάνω : αλλά…

Εδώ και ένα χρόνο ασκείτε και εφαρμόζετε πολιτική καταστρατηγώντας το Σύνταγμα και ακυρώνοντας τη Βουλή.
Εδώ και ένα χρόνο διοικείτε με φιρμάνια, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αντιμετωπίζοντας τους βουλευτές σαν περιττούς και τους πολίτες σαν υπηκόους τριτοκοσμικής Μπανανίας.
Εδώ και ένα χρόνο είστε ο βασικός πυλώνας μιας κυβέρνησης που αντιλαμβάνεται το δημόσιο σα λάφυρο και τους εργαζόμενους σαν κολίγους.
Η απόλυτη αποτύπωση της αντίληψής σας και των μεθοδεύσεών σας φάνηκε με το φασιστικό τρόπο που αποφάσισε και διέταξε η κυβέρνησή σας να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ.
Η κυβέρνησή σας έβαλε λουκέτο στην ενημέρωση.
Έβαλε γύψο στη δημοκρατία.
Έβαλε σε μια μέρα 3.000 εργαζόμενους στον εφιάλτη της ανεργίας.

Κύριε Στουρνάρα,
Εσείς προσωπικά δε νομιμοποιείστε να επικαλείστε την κείμενη νομοθεσία.
Αυτή τη νομοθεσία την κάνατε κουρελόχαρτο προς όφελος των μεγάλων αφεντικών σας, εγχώριων και ξένων.

Εσείς προσωπικά δε νομιμοποιείστε να επικαλείστε παραβάσεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
Είστε ο πρώτος παραβάτης προς όφελος των διαπλεκόμενων αφεντικών σας των ιδιωτικών καναλιών.

Εσείς προσωπικά δε νομιμοποιείστε να μιλάτε για νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό φάσμα.
Εσείς και η κυβέρνησή μας κλείσατε μέσα σε ώρες το μοναδικό νόμιμο σταθμό στην Ελλάδα.


Ευθέως λοιπόν κύριε Στουρνάρα σας λέγω ο πολιτικός σας τσαμπουκάς δεν περνάει.
Και δεν περνάει γιατί είναι κούφιος.
Πολιτικό τσαμπουκά έχει  μόνον αυτός που εν ονόματι των συμφερόντων του λαού, θαρραλέα και γενναία, συγκρούεται με τους δυνάστες του λαού του.

Εντολοδόχοι αχυράνθρωποι του δικού σας είδους, όταν βρίσκουν το θράσος να συμπεριφέρονται με πολιτικό τσαμπουκά στο λαό, όταν βρίσκουν το θράσος να συμπεριφέρονται με πολιτικό τραμπουκισμό σε κάθε πηγή ενημέρωσης και αλήθειας, έχουν την κατάληξη που είχαν όλοι οι αχυράνθρωποι στην ιστορία της πατρίδας μας, όλοι αυτοί που στα αφεντικά τους βροντοφώναζαν ΄΄ yes man ΄΄, ενώ στο λαό ούρλιαζαν ΄΄ αποφασίζομεν και διατάσσομεν΄΄.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των ευρωπαϊκών εφημερίδων, ακούστε τις δηλώσεις των ξένων ομολόγων σας, ανοίξτε τα αυτιά σας στην κατακραυγή των απανταχού Ελλήνων και Ελληνίδων και θα αντιληφτείτε ότι ο μόνος που αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπος με κυρώσεις είστε σεις και η κυβέρνησή σας. 

                                                                                    Σοφία Σακοράφα
                                                                                    Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

.......................................................................................................................
ΕΡΩΤΗΣΗ & Α.Κ.Ε.
Προς τους  :
Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Κο Σίμο Κεδίκογλου &
Οικονομικών Κο Ιωάννη Στουρνάρα

Θέμα: “Προσχηματική, υποκριτική και ύποπτη η σπουδή των Υπουργών να κλείσουν την ΕΡΤ Α.Ε. παραδίδοντας σε ιδιώτες καναλάρχες συμφωνίες και δικαιώματα προβολών με ζημιά της εταιρίας”

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 με “διαταγή” σας η δημόσια ραδιοτηλεόραση σίγησε.
Με την παύση εκπομπής σήματος, όμως, ακυρώθηκαν προγραμματισμένες εκπομπές αλλά και συμβατικές υποχρεώσεις κάλυψης γεγονότων.
Παράλληλα ανεστάλησαν και όλες οι προγραμματισμένες ενέργειες προώθησης και υλοποίησης συνεργασιών.
Επειδή η τηλεόραση της ΕΡΤ είχε αγοράσει τα δικαιώματα προβολής των αγώνων μπάσκετ Α1 κατηγορίας για την ανάδειξη πρωταθλητή.
Επειδή στις 11 Ιουνίου θα προβάλλονταν ο αγώνας μεταξύ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.
Επειδή είχαν ήδη κλειστεί διαφημίσεις ύψους 180.000 € με περιθώριο χρόνου να κλειστούν κι άλλες.
Επειδή την ίδια μέρα ήταν προγραμματισμένο να υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. και της Κινεζικής CCTV για συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τις ομορφιές της Ελλάδας με αφορμή το επιτυχημένο ντοκιμαντέρ “Glamorous Greece” που προβλήθηκε και ενθουσίασε τους Κινέζους  κατά την διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του Πρωθυπουργού εκεί.
Επειδή απαγορεύτηκε στα στελέχη της ΕΡΤ Α.Ε. να προσέλθουν για να υπογράψουν την συμφωνία.

Ερωτώνται  οι κ. κ. Υπουργοί,

1.             Ποιά είναι η συνολική οικονομική ζημία της ΕΡΤ Α.Ε. από την μη μετάδοση του αγώνα του Final 4 με δεδομένο ότι ήδη είχε κλειστεί συμφωνία διαφήμισης ύψους 180.000 € ;
2.             Ποιός, με ποιό τρόπο και με ποιού Υπουργού την εξουσιοδότηση διαπραγματεύτηκε την συγκεκριμένη σύμβαση  και προσδιόρισε, αν προσδιόρισε, το ύψος της όποιας αποζημίωσης;
3.             Ποιός εισέπραξε το τίμημα της παραπάνω  αποζημίωσης;
4.             Ποιό ήταν το οικονομικό αντικείμενο της συμφωνίας μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. και της CCTV.
5.             Ποιός, με ποιούς όρους και υπό τον έλεγχο ποιού θα διαπραγματευτεί συγκεκριμένα την παραπάνω συμφωνία μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ Α.Ε. καθώς επίσης και άλλες τρέχουσες συμβάσεις και συμφωνίες ;

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Παρακαλώ να κατατεθούν για ενημέρωσή μου :
1.            Η συμφωνία της αποζημίωσης για τα διαφημιστικά έσοδα από τις προγραμματισμένες προβολές των αγώνων του Final 4 και ειδικότερα του συγκεκριμένου αγώνα της Τρίτης 11 Ιουνίου.
2.            Η εξουσιοδότηση με την οποία οι συναρμόδιοι Υπουργοί μεταβίβασαν την αρμοδιότητα διαπραγμάτευσης των εσόδων του διαφημιστικού χρόνου κατά την διάρκεια προβολής του συγκεκριμένου αγώνα  του Final 4.
3.            Τα πρακτικά που τηρήθηκαν από τα συμβαλλόμενα μέρη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΡΤ Α.Ε. Και της CCTV για την συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ.
 


Η ερωτώσα Βουλευτής


______________
Σοφία ΣακοράφαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου