27/6/13

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑΣ

Το φάσμα των κλινικών εκδηλώσεων από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες είναι ευρύ και περιλαμβά­νει τις κράμπες, την κεφαλαλγία, την αδυναμία, την διαταραχή της συνείδησης, την διαστροφή συμπερι­φοράς, την δύσπνοια, τις δερματικές αλλοιώσεις, την θερμοπληξία που εκδηλώνεται με πυρετό.

Τα παθολογικά αυτά συμπτώματα είναι συχνά κατά το καλοκαίρι και μπορεί να απειλήσουν ακόμα και την ζωή.

Κατά την διάρκεια των ζεστών ημερών, αναγκαίο είναι να αποφεύγονται η έκθεση στον ήλιο, οι μετακι­νήσεις, η επίπονη άσκηση, το αλκοόλ, τα βαριά γεύ­ματα. Οι καλύτερες ώρες για περπάτημα, άσκηση ή έκθεση στον ήλιο, είναι το πρωί πριν τις 10.30 και μετά τις 18.00. Συνιστώνται επαρκής λήψη νερού, δροσερά μπάνια κατά την διάρκεια της ημέρας, ανοι­χτόχρωμα ρούχα.

Οι χρονίως πάσχοντες ενδέχεται να χρειάζονται τρο­ποποίηση της φαρμακευτικής αγωγής.

Οι έγκυες, τα μωρά, οι ηλικιωμένοι, οι πάσχοντες από καρδιοαναπνευστικά νοσήματα, γενικευμένες δερματικές νόσους, αφυδάτωση, σοβαρή υπόταση, κακοήθη υπέρταση καλό είναι να παραμένουν μόνιμα σε καλά κλιματιζόμενα δωμάτια κατά την διάρκεια των ημερών με καύσωνα.

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗ
Η επίτευξη της μέγιστης ποσότητας και ποιότητας της ζωής των ατόμων που μας αναθέτουν την ευθύνη της υγείας τους αποτελεί εκτός από στόχο, απόλυτη δέσμευση και εγγύησή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου