10/7/13

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


Μεγάλη αναστάτωση προκαλεί στον εκπαιδευτικό κόσμο, τους μαθητές τους γονείς και τους καθηγητές, η μεθοδευόμενη συγχώνευση σχολείων, η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, η μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών / μαθητών.

Η στυγνή εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στα σχολεία εκφράζεται με την ανάλγητη αντιμετώπιση των καθηγητών με απολύσεις κατά το πρότυπο ΕΡΤ και τις συγχωνεύσεις τμημάτων και καταργήσεις σχολείων σε όλη τη χώρα.

Στο δήμο της Γλυφάδας μεθοδεύεται η απαξίωση και το κλείσιμο του 2ου Λυκείου και του 2ου Γυμνασίου της πόλης μας.

Επιδιώκουν με αλλαγές στις κατανομές τμημάτων και μαθητών και με κυκλικές μεταφορές μαθητών προς άλλα σχολεία, να παρουσιάσουν το Σεπτέμβριο το 2ο Λύκειο και το 2ο Γυμνάσιο με μικρό αριθμό μαθητών και να τα κλείσουν.

Οι ενέργειες αυτές δεν έχουν την έγκριση της επιτροπής παιδείας του Δήμου και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Γίνονται «ερήμην» των γονιών και των μαθητών

Με τον τρόπο αυτό τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης μας θα αναγκασθούν να συμπιέσουν τους μαθητές τους σε πολυάριθμα τμήματα και σε αίθουσες που δεν εξυπηρετούν την εκπαιδευτική διαδικασία. Τις ανακατατάξεις αυτές τις προωθούν τώρα με τους καθηγητές επιταγμένους και τα σχολεία άδεια ώστε το Σεπτέμβριο γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί να βρεθούμε ενώπιον τετελεσμένων. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των μεθοδεύσεων αυτών.

Η ανάλγητη μνημονιακή Κυβέρνηση, ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της τρόικα και των τραπεζών, πρώτα επιστρατεύει τους καθηγητές και στη συνέχεια τους θεωρεί περιττούς για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Με την εφαρμογή αντιλαϊκών, μαζικών και οριζόντιων μέτρων, η λεγόμενη αναδιάρθρωση του Δημοσίου εξελίσσεται στη δραματική συρρίκνωσή του, στην υποβάθμιση και στη διάλυση της Παιδείας, στον μαρασμό και στην κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις και τα χρονοδιαγράμματα των δανειστών. Είναι πλέον εμφανές ότι οι κυβερνητικοί εταίροι εφαρμόζουν με αδιαλλαξία τις βίαιες και ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες υπακούουν σε νούμερα και αριθμούς και αδιαφορούν για την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να αρκεστεί σε ένα ψήφισμα που η αντιδημοκρατική κυβερνητική εξουσία θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων, αλλά να οργανώσει παραστάσεις, διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις ώστε να ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές που καταστρέφουν το μέλλον αυτού του τόπου.

Η μόνη λύση, η μόνη αναγκαία απάντηση σε αυτή την απάνθρωπη πολιτική είναι το ξήλωμα της ανάλγητης κυβέρνησης και η κατεδάφιση των μνημονιακών πολιτικών.

Το μαθητικό και γονεϊκό κίνημα σε συμπαράταξη με τους καθηγητές πρέπει και μπορεί να συσπειρωθεί ώστε με τους αγώνες τους να αποτρέψουν την καταστροφή της δημόσιας εκπαίδευσης.



ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ μια εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένη, σύγχρονη και αποτελεσματική για όλα τα παιδιά, για ένα σχολείο χώρο χαράς και δημιουργίας για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
                                     ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου