19/9/13

ΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Με την προσωπική αξιοπιστία των δημοτικών συμβούλων δεν μπορεί να παίζει κανείς!

Η καταγγελία των εργαζομένων, που διεκδικούν δικαστικά την παραμονή στις θέσεις τους, για διγλωσσία του Δήμου Θεσσαλονίκης δημιουργεί ένα μείζον πολιτικό αλλά κυρίως ηθικό ζήτημα.


Παρά τις επιφυλάξεις που έχουμε καταθέσει ως προς το θεσμό των συμβασιούχων, ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση του Δημάρχου να δηλώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης κατά την εκδίκαση της αγωγής τους, ότι πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους, γιατί αλλιώς θα κλείσει ο δήμος.

Ουσιαστικά δηλαδή να συνομολογήσει την παραμονή τους στις θέσεις τους.

Η πρόταση όμως που κατέθεσε ο δικηγόρος του δήμου να απορριφθεί η αγωγή ακυρώνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς ζητά να μην επιστρέψουν!

Αν ο δικηγόρος λειτούργησε κατόπιν εντολής, πρέπει να παραιτηθεί αμέσως αυτός που έδωσε την εντολή.

Αν ο δικηγόρος λειτούργησε αυτοβούλως, πρέπει να εξαιρεθεί αμέσως από τους συνεργάτες του δήμου και να αναζητηθούν ευθύνες για την μη εκτέλεση της εντολής του Δήμου.

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία του Δημοτικού Συμβουλίου και κάθε μέλους του ξεχωριστά...

Αν κάποιοι είναι συνηθισμένοι να αλλάζουν τρεις φορές την ημέρα άποψη, να εκτίθενται οι ίδιοι! Να εκθέτουν άλλους απαγορεύεται!
Χρήστος Μάτης
Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης- Επικεφαλής της παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ- Οικολογία στην Πράξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου