8/2/14

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β' ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΑ

Μιλώντας, σήμερα, στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τα αναρίθμητα ενεχυροδανειστήρια που λειτουργούν παράνομα στη χώρα, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, τόνισε:


Σύμφωνα μετις επίσημες παραδοχές του υπουργείου οικονομικών το ποσοστό παραβατικότητας ξεπερνά το 60%,αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αφαιρεθεί ούτε μία άδεια λειτουργίας.
Σχολίασε ότι την ώρα που τα καταστήματα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, τα ενεχυροδανειστήρια κάνουν χρυσές δουλειές στο όνομα της «ανάπτυξης».

Κατέστησε υπεύθυνη την κυβέρνηση για τη νόμιμη κατοχύρωση της τοκογλυφίαςστη χώρα,μέσω της παράνομης δράσης των ενεχυροδανειστηρίων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση των μνημονίων έχει δώσει πιστοποιητικό στην τοκογλυφία».

Τόνισε ότι, πίσω από αυτά τα καταστήματα κρύβονται οι νέοι μαυραγορίτες και πίσω από αυτούς βρίσκονται πολίτες υπεράνω υποψίας, που θησαυρίζουν σε βάρος του εξαθλιωμένου ελληνικού λαού.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι,σύμφωνα με το έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γεωργίου Μαυραγάνη, ο ετήσιος τζίρος που δηλώθηκε από τα ενεχυροδανειστήρια για τα οικονομικά έτη 2011 και 2012 δεν ξεπερνά τις 5.000€ τόνισε την ανοχή της κυβέρνησηςστις εξόφθαλμα ψευδείς φορολογικές δηλώσεις, ενώ κάλεσε τον υπουργό οικονομικών να τον πληροφορήσει ως προς το ύψος των εσόδων που αποκόμισε το ελληνικό δημόσιο από την επιβολή προστίμων σε βάρος ιδιοκτητών ενεχυροδανειστηρίων.


Κλείνοντας, την ομιλία του ο κ. Παναγούλης, είπε,  ότι, ευτυχώς για τον ελληνικό λαό,  το Φθινόπωρο, θα απαλλαγεί, με την ψήφο του, από την θλιβερή κυβέρνηση των μνημονίων και της υποταγής στον ξένο κατακτητή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου