8/2/14

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΑΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ, ‘’ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ’’ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Εμφάνιση ΦΑΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ.JPG
Με τεράστια προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η κοπή της ετήσιας πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού "Δημιουργική Ενότητα για Ανθρώπινη Πόλη" στο 3ο δημοτικό σχολείο Αγ. Δημητρίου στις 2 Φεβρουαρίου 2014.

Εμφάνιση ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ RES.jpg

Εντύπωση έκανε το γεγονός  της μεγάλης παρουσίας νέων ανθρώπων στην κοπή της πίτας αλλά και η εκπληκτική προσέλευση των δημοτών σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή εκδήλωση.
 Εμφάνιση ΟΜΙΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ.jpg
Στην κοπή της πίτας ο συνδυασμός "Δημοκρατική Ενότητα για Ανθρώπινη Πόλη"  θέλοντας να δείξει την αλληλεγγύη του στην πράξη αντί του παραδοσιακού φλουριού, αποφάσισε να δοθούν χρήματα σε μια οικογένεια με οικονομικά προβλήματα του Δήμου Αγ. Δημητρίου την οποία θα επιλέξει ο ιερέας της ενορίας του  Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου που ευλόγησε την πίτα.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού Φάνης Οικονομάκος κατά την διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην ατολμία της σημερινής δημοτικής αρχής να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα του δήμου, στην τελμάτωση των αναπτυξιακών έργων, όπως το θέμα του ρέματος της πικροδάφνης, του ασυρμάτου και των έργων επί της λεωφόρου Αγίου  Δημήτριου.
Εμφάνιση ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΚΑΔΩΝ.jpg 
 Επιπλέον, επέκρινε τα έργα βιτρίνας  της σημερινής ΔΑ, χωρίς όραμα και στρατηγική, αλλά με χρονικό ορίζοντα μέχρι τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές για προφανείς λόγους ως συνήθως…

Αναφέρθηκε επίσης, στην υπολειτουργία των επιτροπών του δημοτικού συμβούλιου, όπως, της υγείας, παιδείας της τοπικής αγοράς και άλλων επιτροπών.

Ο  Φάνης Οικονομάκος, ανέπτυξε το όραμα του για  μία τοπική Αυτοδιοίκηση αδέσμευτη, χωρίς κομματική καθοδήγηση και δεσμεύσεις, χωρίς κηδεμόνες και προστάτες, με δημοκρατική δομή, με κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη προς τους δημότες  της.

 Τόνισε, ότι μία σύγχρονη Δημοτική Αρχή δεν πρέπει  να λειτουργεί πυροσβεστικά, ούτε να επαφίεται στην κατανόηση των πολιτών για τις συνέπειες της κρίσης, αλλά πρέπει να λειτουργεί προληπτικά, μπροστά από τις εξελίξεις, με έτοιμα προγράμματα στήριξης των ευπαθών ομάδων  που μαστίζονται από την κρίση και την ανεργία – ειδικά της ανεργίας των νέων - για να μπορέσει να κρατήσει όρθιους τους συμπολίτες του Δήμου μας.


Ο Φάνης Οικονομάκος, κάλεσε σε συστράτευση και αγώνα, κάθε κοινωνική ομάδα και φορέα, κάθε δημοτική παράταξη, κάθε ενεργό πολίτη  και όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα  τους νέους, να δώσουν τέλος στην απραξία στον Δήμο μας, ανεξάρτητα από κομματικές γραμμές  για να μην χάσει  και πάλι ο δήμος μας το τρένο της ανάπτυξης, αλλά να αξιοποιήσει τα κονδύλια  του ΕΣΠΑ 2014-2020,  και  όλοι μαζί να σχεδιάσουν ένα σύγχρονο αύριο για τον Άγιο Δημήτριο και  ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τους πολίτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου