25/5/14

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ‘’ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ’’ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΕΣ (ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ… Η ‘’ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ’’ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ)

ilioupoli-arnia
Προεκλογική συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές …και η Ηλιούπολη στο «Ντιλ της Ανταλλαγής»!


Γράφει: Ντόρα Σκορδαλάκη
Καιρός να ξανασυστηθούμε στους συμπολίτες μας. Με σύνθημα της ζωής μου «δηµοσιογράφοι, πολίτες βγάλτε τα όλα στο φως! ξεκίνησα  να υπηρετώ το χώρο της δημοσιογρφίας από το 1999 έως και σήμερα. ανήκω  στην ένωση των ιδιοκτητών εκδοτών Αττικής και στην ένωση συντακτών από το 2001. Η πρώτη μου εργασιακή εμπειρία ήταν στο γραφείο τύπου του δήμου Ηλιούπολης. Εκεί πρωτοεκπαιδεύτηκα από το ''γίγαντα'' της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον δήμαρχο Θεόδωρο Γεωργάκη, παρόλο που πέρασαν τόσα χρόνια, ακόμα θυμάμαι όλα όσα μου εμπιστεύτηκε, μου έμαθε, αλλά κυρίως μου καλλιέργησε στη ψυχή και στο νου. Δώρα μου είπε, χωρίς όραμα δεν θα πας ποτέ πουθενά, το μόνο πράγμα που δεν ξεχνούν οι άνθρωποι, είναι τα χνάρια της ψυχής!!!
Αν ο οραματιστής της δημοσιογραφίας Τζόζεφ Πούλιτζερ σε εποχές φασισμού και τρομοκρατίας κατάφερε να φέρει το «μάχιμο» στον χώρο του ρεπορτάζ επιβεβαιώνοντας  πως: «Δεν υπάρχει έγκληµα, εξαπάτηση, κόλπο και βίτσιο «που να µην επιβιώνει µε τη µυστικοπάθεια και τη συγκάλυψη, τότε στην εποχή της δακρυσμένης ‘’Δημοκρατίας’’ αξίζει ρε γαμώτο να παλέψουμε και όλοι εμείς. Ο Πούλιτζερ ανέφερε: Περιγράψτε τα, επιτεθείτε, γελοιοποιήστε τα στον Τύπο και αργά ή γρήγορα η κοινή γνώµη θα τα εξαλείψει.
Η δηµοσίευση  ίσως να µην είναι το µόνο πράγµα που χρειάζεται να γίνει, αλλά χωρίς αυτή, όλα τα άλλα µέσα θα αποτύχουν».
Αυτό ακριβώς έκανα και εγώ αυτά τα τρειάμιση χρόνια στη πόλη που γεννήθηκα, εργάσθηκα, έγινα μητέρα δυο παιδιών  και αγαπώ ιδιαίτερα. Πήρα στην ‘’πλάτη μου’’ την φτώχεια, την οργή και τον θυμό των συμπολιτών μου και έπαιξα τον ρόλο της αντιπολίτευσης
Πέρασα  απέναντι από τα υποταγμένα γιουσουφάκια της σημερινής διοίκησης, χωρίς λεφτά, χωρίς καμιά υποστήριξη, χωρίς πληρωμένους νομικούς συμβούλους, χωρίς κανένα συμφέρον, αγνοώντας τις απειλές, τους εκβιασμούς, τα εξώδικα και τα τεράστια εμπόδια που μου έβαζαν σε κάθε έκδοση. Στάθηκα όρθια, ύψωσα το ανάστημα και άρχισα να περιγράφω, να αποκαλύπτω και να γελοιωποιώ πρόσωπα και γεγονότα, με την ελπίδα ότι στις εκλογές του Μαίου 2014, οι συμπολίτες μου θα βρουν τη δύναμη μέσα από μένα,  να εξαλείψουν τους Μαυρογιαλούρους και τους λακέδες της πολιτικής.

Στην προτελευταία έκδοση με (αρ. φύλλου 103), στο ένθετο της εφημερίδας για το δήμο Ηλιούπολης, με κεντρικό τίτλο ‘’ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ’’ άνοιξα την πολιτική ατζέντα στον δήμαρχο της Ηλιούπολης με όλα τα μεγάλα και σοβαρά θέματα της πόλης μας, ανέδειξα ποιοι είναι οι δικοί του συνεργάτες, υπενθύμισα τις καταγγελίες και τις παραβάσεις που συνεχίζουν έως και σήμερα εις βάρος των πολιτών (Κυλικείο Κοιμητηρίου Ηλιούπολης, πτώχευση της ΕΥΩΝΥΜΟΣ Α.Ε προς όφελος της κυβέρνησης, Φέσια στους μικρομεσαίους προμηθευτές, Αναψυκτήρια, πελατειακές αναθέσεις, Πολυεθνικές Μ.Κ.Ο που δρουν εντελώς δωρεάν εις βάρος των πολιτών στην Ηλιούπολη, το τραγικό συμβάν που συγκλόνισε την κοινή γνώμη και κανείς δεν μας απαντά ποιος έχει την ποινική ευθύνη για το θάνατο του μικρού Χρηστάκη,κ.α).
Τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές της πρώτης Κυριακής του Μαίου, έθεσα τα ερωτήματα των Ηλιουπολιτών στο δήμαρχο και η μόνη απάντηση που πήρα εγώ και οι χιλιάδες συμπολίτες μου ήταν το...
(μαγείρεμα της παστρικιάς) με τους εικοσαετίας μαυρογιαλούρους που σου αρπάζουν την ψήφο και μετά την ‘’εξαργυρώνουν’’ στην ‘’καλοπληρωμένη’’ συνείδηση τους…
Ο κύβος του ΒαλασοΡούμπικ: Ανακάτεψε τα χρώματα, μπέρδεψε τις θέσεις, αποπρασανατόλισε τη βάση των επικεφαλής των παρατάξεων της Ν.Δ ( ας είναι καλά οι οργανωμένοι Ιούδες), μοίρασε την τράπουλα των ‘’υποψηφίων της καρέκλας’’ στις παρατάξεις, γκάζωσε τους (γραμματείς και φαρισαίους των τοπικών οργανώσεων) και όλοι μαζί άρχισαν να καλοδέχονται… το νεογέννητο πολιτικό μόρφωμα του 32% της Ν.Δ!
Το ντιλ έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό, αλλά όταν είδαν στα γκάλοπ την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλαν τη μάσκα και μέσα από τη δημόσια δήλωση του Κεδίκογλου προσπάθησαν να συσπειρώσουν τους υποψηφίους της Ν.Δ ανάλογα το δήμο και το δήμαρχο. Αρκετοί επικεφαλής, παρ' ότι δε μιλάνε δημόσια για αυτό ακόμα, γνωρίζουν ότι: όπου η Ν.Δ έχει δημάρχους και περιφερειάρχες ισχυρούς που θέλει να τους διατηρήσει, το ΠΑΣΟΚ θα κατέβαζε τυπικές υποψηφιότητες για να καούν και στον β' γύρο να στηριχθεί ο υποψήφιος της Ν.Δ. Αντίστοιχα, όπου το ΠΑΣΟΚ θέλει να διατηρήσει τους δικούς του, θα ήταν η Ν.Δ αυτή που θα κατέβαζε χαμηλών προσδοκιών υποψήφιους.Ο σκοπός προφανής πλέον σε όλους τους πολίτες!
Ο Βασίλης Βαλασόπουλος και η Μαρία Ανδρούτσου είναι μια χαρακτηριστική τέτοια πολιτική φιγούρα σε σχέση με άλλους δήμους των Νοτίων προαστίων, αφού μήνες πριν στα κομματικά επιτελεία του ΠΑΣΟΚ ήταν γνωστό ότι η Ν.Δ δεν θα πολεμούσε για να τους πάρει το δήμο και ότι απέναντι τους θα έβαζαν υποψήφιους της Ν.Δ χωρίς μεγάλες αξιώσεις ώστε να τηρηθεί και η συμφωνία με τον Ε.Βενιζέλο. Πολλά παλαιοκομματικά στελέχη της Ν.Δ φέρονταν διχασμένα τον τελευταίο καιρό, δεν συμβιβάστηκαν στις εντολές και μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα έφεραν την άνοδο των ποσοστών του τ. δημάρχου Ηλιούπολης Γ. Αναγνώστου και Χ. Πρεκετέ. «Η γραμμή της Ν.Δ ήταν να υποστηρίξουν υποψήφιους παντού, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις θα ήταν διεκπεραιωτικές, εφόσον γνώριζαν ότι στο β' γύρο θα υπάρξει συνεργασία έτσι κι αλλιώς».Μετά τις εκλογές θα μιλήσουμε εκτενέστερα κι για αυτές τις διεκπεραιωτικές υποψηφιότητες, όπως και για το ποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι εκπροσωπούσαν τις δημοτικές παρατάξεις.
Μια λέξη εκφράζει αυτό που νοιώθω σήμερα ως πολίτης και ως ψηφοφόρος. ΘΥΜΟΣ. Και ίσως ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ  όλοι μας να νοιώθουμε ΘΥΜΟ για όσα μας έχουν επιβάλει τον τελευταίο καιρό τα κόμματα, αλλά και για αυτά που θα μας επιβάλουν στο άμεσο μέλλον.
Τελικά έχουμε Δημοκρατία ή ζούμε σε μια εποχή που ακόμα και αυτή η τόσο αφηρημένη έννοια έχει αλλοιωθεί;

ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΡΙΟ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΓΙ΄ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
alt

Η ΓΙ΄ΑΥΤΕΣ;
alt

Χιλιάδες  συμπολίτες μας  ζουν σε συνθήκες φτώχειας, στην απόλυτη ανέχεια. Φτωχά  παιδιά  που υποσιτίζονται, που κρυώνουν, που λιποθυμούν στα σχολεία, που καταλήγουν στις εκκλησίες για ένα πιάτο φαΐ. Συμπολίτες  μας που καθημερινά χάνουν το σπίτι τους για χρέη στις τράπεζες, οικογένειες που ζουν χωρίς ρεύμα, άνθρωποι που αυτοκτόνησαν γιατί καταστράφηκαν οικονομικά. Όλοι αυτοί οι ‘’κολασμένοι’’ συμπολίτες μας που χρεοκόπησαν οικονομικά και κοινωνικά, σήμερα πληρώνουν με τη ζωή τους και με τη ζωή των παιδιών τους τη “σωτηρία των κομμάτων σας”.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κ. ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΕ... ΝΙΚΗΣΕ  Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ.
Κύριε δήμαρχε της (Ν)Δημοκρατίας, αυτή την Δημοκρατία εκπροσωπεἰ ο θεσμός που υπηρετείτε; Ντρέπομαι γιατί στα παιδιά μου άλλα πράγματα έλεγα όταν ήταν μικρά και προσπαθούσα να τους τα επαναλαμβάνω μέχρι σχετικά πρόσφατα. Τώρα τι μπορώ να τους πώ; Ότι τόσα χρόνια τελικά, τα ιδανικά που τους μεταλαμπάδευσα, είναι όλα στον αέρα, ότι ήταν λόγια, μια ψευδαίσθηση;

Την Κυριακή(25-5-2014), είναι η Κυριακή  του Τελώνη και του Φαρισαίου (Λουκά: ιη: 10-14).
Και ίσως κάποιοι πούνε: Και ποια σημασία μπορεί να έχει για μας μια ευαγγελική παραβολή, που ειπώθηκε για άλλους ανθρώπους μιας άλλης εποχής!
Ας προσπαθήσουμε όμως να δούμε μήπως και σήμερα συναντάμε ανάλογους με τους δύο τύπους της ευαγγελικής παραβολής ανθρώπους, όχι μόνο μονωμένους, αλλά μέσα σε ολόκληρα παραταξιακά σύνολα. Και να σκεφθεί κανείς ότι ο φαρισαίος της παραβολής ήταν ένας τυπικά ενάρετος άνθρωπος.
Βέβαια κοντά στους φαρισαίους υπάρχουν και οι τελώνες. Οι τελώνες, της εποχής του Χριστού, είχαν ως έργο τους να μαζεύουν τους φόρους για λογαριασμό των κατακτητών Ρωμαίων, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους, να εκβιάζουν το λαό και να του παίρνουν όσα ήθελαν, με αποτέλεσμα να πλουτίζουν αυτοί και οι επικυρίαρχοι ΒενιζελοΣαμαράδες της εποχής…
Αύριο θα δούμε πολλούς τελώνες για λογαριασμό των κομμάτων να μαζεύουν ψήφους!

Η ψήφος και τα συμπεράσματα δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου