30/7/10

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ Θ. ΟΡΦΑΝΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΙΜΟ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

Εφ’όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο dimarxe.gr ο Δήμαρχος Αλίμου, Θάνος Ορφανός. Ο κ. Ορφανός παρουσιάστηκε έτοιμος να διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο, ενώ εξωτερίκευσε το όνειρό του για έναν καλύτερο Άλιμο. Ωστόσο ο ισχυρός άνδρας του Αλίμου επέρριψε ευθύνες στην κεντρική διοίκηση για την περικοπή των οικονομικών πόρων καθότι, όπως υπογράμμισε, θα μπορούσε να προσφέρει ακόμα περισσότερα στους συνδημότες του.

Για την μέχρι στιγμής θητεία του: «Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να εξυγιάνουμε τα οικονομικά του Δήμου. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία είκοσι χρόνια που δεν αυξήθηκε το χρέος του Δήμου. Παραλάβαμε διαταγές πληρωμής και καταφέραμε να μην κλείσει ο Δήμος. Είμαστε στο σωστό δρόμο να εξυγιάνουμε το Δήμο Αλίμου. Αν δεν εξυγιανθεί ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει σε ανάπτυξη».

Ερωτηθείς αν έλαβε οικονομική βοήθεια από την κεντρική διοίκηση, σχολίασε: «Αυτό το διάστημα δεν υπήρξε καμία βοήθεια από την κεντρική διοίκηση. Οι συνεχείς παρακρατήσεις μας δημιούργησαν περαιτέρω προβλήματα. Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος».

Σχετικά με το έργο που διετέλεσε: «Οι εισροές στον Δήμο ήταν πενιχρές. Δεν ξανοιχτήκαμε να κάνουμε έργα με δανεικά. Προσπαθήσαμε να πάρουμε έργα από ευρωπαϊκά προγράμματα. Έγιναν σημαντικά έργα. Νομίζω πως ανταποκριθήκαμε στο αίτημα των δημοτών (αναλυτικά το έργο του Δημάρχου στο παρακάτω βίντεο)».

Ωστόσο ξεκαθάρισε: «Θεωρώ πως θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα αν είχαμε εξασφαλίσει περισσότερους πόρους από την κεντρική διοίκηση. Θα προσπαθήσουμε ώστε να συμβεί αυτό μέσω του ΕΣΠΑ».

Εν τέλει, αναφερόμενος στο συνδυασμό του ανέφερε: «Ο συνδυασμός μας είναι διακομματικός. Δουλειά μας είναι ο Δήμος Αλίμου. Γι’αυτό μας ψηφίζει ο δημότης. Να πάμε μπροστά το Δήμο.

Αγαπάμε τον Άλιμο και θεωρώ πως θα βελτιώσουμε περισσότερο τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών. Θέλουμε ένα δήμο πιο καθαρά, περισσότερο πράσινο στα ευρωπαϊκά πρότυπα».
πηγη alimosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου