26/7/10

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Από τη δημοτική παράταξη "Αγώνας για το Μέλλον" Ελληνικού - Αργυρούπολης ελάβαμε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση τοπικής εφημερίδας που βγήκε στην ιστοσελίδα της, ανώνυμα και πικρόχολα, να μας σχολιάσει, απατώντας – μάλλον αντ’ αυτών που υπερασπίζεται τον τελευταίο καιρό μονομερώς - σε μία ανάρτηση ενός έγκυρου Ιστότοπου σε θέματα της Τ.Α.

Σεβόμαστε πάντα τον ρόλο και την ανεξαρτησία του τύπου ως έναν από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας. Αυτό το αποδείξαμε έμπρακτα, στηρίζοντας με όλες μας τις δυνάμεις την εν λόγω εφημερίδα , ώστε αυτή να μπορεί ελεύθερα να γράφει και να καταθέτει τις απόψεις της, όταν την καταδίωκε η προηγούμενη δημοτική αρχή της Αργυρούπολης με αγωγές και άλλους τρόπους. Εμείς δεν ξεχνάμε τους κοινούς μας αγώνες, ούτε αποποιούμαστε τα όσα έχουμε πει στις δικαστικές αίθουσες υπέρ των εκδοτών της. Και δεν το κάνουμε, ακόμα και σήμερα που μας επιτίθεται με αδικαιολόγητη σφοδρότητα και μας χαρακτηρίζει ως «ιζνογκούντ», σαν ανταπόδοση ίσως για την στήριξη και το καλό που τους κάναμε μέχρι σήμερα. Δεν είχαμε κανένα παράπονο και δεν έχουμε επίσης και σήμερα .

Όμως, βρεθήκαμε σε διαφορετικά πλέον στρατόπεδα και ο καθένας επιλέγει τους νέους του φίλους ανάλογα με το τι επιδιώκει και τι τον εξυπηρετεί. Λάσπη, μικρότητες και εμπαθείς δηλώσεις από εμάς δεν θα υπάρξουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη η επίθεση λάσπης που δεχτήκαμε από τον/την αρθρογράφο της εφημερίδας αναφορικά με τα εξής.

1ον Ουδέποτε κάναμε δήλωση στήριξης στον δήμαρχο Ελληνικού Χρ. Κορτζίδη, όπως ψευδώς αναφέρει στο δημοσίευμα της. Δεν υπάρχει κανένα κείμενο, ή επίσημη ανακοίνωσή μας που να το επιβεβαιώνει . Η φερόμενη σαν δήλωση μας - που τόσο ελαφρά την καρδία και αντιδεοντολογικά αναμασάει ο/η αρθρογράφος - ανήκει σε παράγοντες του Ελληνικού που θέλησαν να δημιουργήσουν πλαστές εντυπώσεις εις βάρος της παράταξης και τους επικεφαλής της Γιάννη Κωνσταντάτου με τρόπο απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό. Δήλωση δεν υπάρχει. Το μόνο που υπάρχει είναι η φωτογραφία της επίσκεψης στο δημαρχείο Ελληνικού του επικεφαλής της Παράταξης μας για την ενημέρωσή του για τα τρέχοντα ζητήματα του δήμου ενόψει της εφαρμογής του «Καλλικράτη» και της διοικητικής μεταρρύθμισης, υπέρ της οποίας έχουμε ταχθεί. Να σημειώσουμε ότι στην ιστοσελίδα του δήμου Ελληνικού ακριβώς κάτω από την εν λόγω φωτογραφία υπάρχει η αντίστοιχη με τον δήμαρχο Αλίμου Θάνο Ορφανό που επίσης επισκέφθηκε την ίδια περίοδο τον δήμαρχο Ελληνικού. Γιατί λοιπόν δεν αναφέρεται ότι και ο Θ. Ορφανός, επίσημος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, έκανε τάχα δήλωση συμπαράστασης; Γιατί απομονώνεται μια εικόνα που όπως του δημάρχου Αλίμου δεν είχε χαρακτήρα συμπαράστασης; Μα φυσικά για να εξυπηρετηθούν οι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ του Ελληνικού που με κάθε τρόπο έπρεπε να απαξιώσουν τον Γ. Κωνσταντάτο και να τον βγάλουν από την μέση.

Αισθανόμαστε λύπη γι αυτές τις «γκεμπελικού τύπου» μεθόδους, αλλά το «πες πες, κάτι τελικά θα μείνει» στην περίπτωση μας δεν θα περάσει. Μήπως θυμάστε πόσοι από την ΔΗ.ΠΡΟ.ΣΥ. Αργυρούπολης έτρεχαν δίπλα στον Χρ. Κορτζίδη στην πρώτη του απεργία πείνας να φωτογραφηθούν μαζί του; Μήπως θυμάστε τότε τι έλεγαν και έγραφαν ο Δημήτρης Ευσταθιάδης και άλλοι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ Αργυρούπολης για τον δήμαρχο Ελληνικού; Εμείς τα έχουμε και αν θέλετε να σας τα θυμίσουμε, αλλά τότε θα μας πείτε ήταν κάτι άλλο , διαφορετικό. Άσε που δεν είχαμε ακόμα δώσει δακτυλίδια διαδοχής, ώστε με το ζόρι να επιβάλλουμε για υποψήφιο δήμαρχο τον Οδυσσέα της πολιτικής σκηνής.

2ον Που το βρήκε το αποτέλεσμα προσεχών εκλογών ο/η έγκριτη δημοσιογράφος και αναφέρει ότι θα περάσει δεύτερος ο Χρ. Κορτζίδης και θα στηριχθεί από τον τρίτο Γ. Κωνσταντάτο; Καταλαβαίνουμε το πάθος, αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε τις θέσεις και τα ποσοστά; Μήπως έχουν κάνει κάποια δημοσκόπηση, ή έχουν μαντικές ικανότητες και προεξοφλούν ότι εμείς θα είμαστε τρίτοι και ο εκλεχτός τους πρώτος; Ας μην βιάζονται να μας κατατάξουν γιατί θα εκπλαγούν και θα συστήναμε ολίγη ψυχραιμία μιας και οι πολίτες θα μιλήσουν στις 7 Νοέμβρη.

Πάντως διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις συκοφαντίες περί στήριξης σε άλλη παράταξη και δηλώνουμε ότι, όχι μόνο θα διεκδικήσουμε δυναμικά την ψήφο του λαού της πόλης μας, αλλά θα περάσουμε και στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών ως αξιόπιστη δύναμη νίκης, ανατροπής και ριζικής ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού των δύο δήμων. Η παράταξη μας γεννήθηκε από νέους ανθρώπους για το Μέλλον και όχι για να παζαρεύουν καρέκλες και αξιώματα που έχουμε αποδείξει πως τα αρνηθήκαμε, γιατί είχαμε και έχουμε την δική μας φιλοσοφία και αδιαπραγμάτευτες αξίες.

3ον Συκοφαντικά αναφέρεται το δημοσίευμα σε διάσπαση της παράταξης ΔΗ.ΠΡΟ.ΣΥ. του απερχόμενου δημάρχου και αγνοείται προκλητικά τη δημόσια ανακοίνωσή μας (που ποτέ δεν δημοσίευσε) για τους λόγους που μας οδήγησαν να μην συμμετάσχουμε στο στημένο «συνέδριο» παράδοσης του δακτυλιδιού από τον απερχόμενο δήμαρχο Δ. Ευσταθιάδη στον Χ. Πασβαντίδη. Μας έθεσαν εκτός παράταξης γιατί σαν καλά παιδιά δεν υπακούσαμε τις εντολές αυτών που θεωρούν την πόλη τσιφλίκι τους. Τόσο εμείς, όσο και δεκάδες στελέχη της ΔΗΠΡΟΣΥ που δεν συμμετείχαμε θα είχαμε κάποιους λόγους για τους οποίους δεν αξίζει να επανέλθουμε. Εσείς συγκεκριμένα, ως εφημερίδα, γνωρίζετε πολύ καλά τον αγώνα που δώσαμε στους κόλπους της ΔΗ.ΠΡΟ.ΣΥ, το μέγεθος της προσφοράς μας στα πέτρινα αντιπολιτευτικά χρόνια της .Θυμηθείτε ποιοί έκαναν αγώνα κατά του Τσαρπαλισμού. Θυμηθείτε τι γράφατε και τι λέγατε και σεβαστείτε την περίοδο εκείνη που δώσαμε από κοινού και την ψυχή μας.

Σεβαστείτε τα στελέχη μας που έδωσαν τότε τον αγώνα τους και μην μας αποδίδεται χαρακτηρισμούς, επειδή αρνηθήκαμε να γίνουμε οι «βουβουζέλες» συγκεκριμένων κύκλων και παραγόντων με την φαυλότητα των οποίων αρνηθήκαμε να συμπορευτούμε.

4ον Που το είδατε γραμμένο ότι εκείνο το στημένο συνέδριο της ΔΗΠΡΟΣΥ ήταν διαδικασίες ΠΑΣΟΚ; Το ΠΑΣΟΚ αυτές τις ημέρες κάνει με την Επιτροπή του και τις διαβουλεύσεις που έχουν προηγηθεί τις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων που θα στηρίξει. Σοβαρευτείτε λοιπόν όταν λέτε ότι οι τότε διαδικασίες της ΔΗΠΡΟΣΥ, ήταν διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Φυσικά κάθε παράταξη έχει δικαίωμα να κάνει εσωτερικά ότι θέλει και καλά έκαναν και έχρησαν νέο αρχηγό τον κύριο Πασβαντίδη. Και εμείς με τη σειρά μας καλά κάναμε δημοκρατικά και δημιουργήσαμε τη δική μας Παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ όταν αποφασίσει θα δώσει την στήριξη του στο πρόσωπο που επιθυμεί και όχι σε δημοτικές Παρατάξεις. Το τονίζουμε αυτό για αποκατάσταση της αλήθειας, γιατί επιτέλους πρέπει να σταματήσει η καραμέλα ότι το στημένο συνέδριο της ΔΗ.ΠΡΟ.ΣΥ. ήταν συνέδριο, ή διαδικασία ΠΑΣΟΚ.

5ον Η Παράταξή μας «Αγώνας για το Μέλλον» δημιουργήθηκε από τα σπλάχνα της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον Καλλικράτη». Μια πρωτοβουλία του Γιάννη Κωνσταντάτου που έγινε για να ενημερωθεί ο κόσμος για τη διοικητική μεταρρύθμιση και τον «Καλλικράτη». 2500 άνθρωποι υπέγραψαν το κείμενο αυτό και 500 γράφτηκαν ως μέλη. Για δύο μήνες οργώσαμε την Αργυρούπολη για να μοιράζουμε έντυπο και να ενημερώνουμε τους πολίτες για τον «Καλλικράτη». Το πάθος και το μεράκι μας για δουλειά το αναγνώρισαν όλοι οι δημότες. Από την προσπάθεια αυτή γεννήθηκε στη συνέχεια η Παράταξη μας. Είναι λοιπόν ντροπή να λέτε ότι είμαστε κατά του «Καλλικράτη» και κατά της διοικητικής μεταρρύθμισης, γιατί, τόσο τα κείμενα, όσο και ο αγώνας μας σας διαψεύδει

Ολοκληρώνοντας να πούμε ότι μας θλίβει το γεγονός ότι δεχόμαστε επίθεση επί μήνες από το συγκεκριμένο έντυπο. Αντιλαμβανόμαστε γιατί το κάνει . Στους προσωπικούς χαρακτηρισμούς τύπου «ιζνογκουντ» κ.α. δεν απαντάμε. Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε αναπάντητες ιστορικές αλήθειες για την λεβέντικη δημιουργία μιας παράταξης από νέους ανθρώπους που απλά δεν γουστάρουν το όποιο κατεστημένο που η εφημερίδα για τους δικούς της λόγους στηρίζει. Θέλουν να συνεχίσουν τον πόλεμο της λάσπης; Καλώς. Εμείς δεν θα ασχοληθούμε ξανά, αλλά επιτρέψτε μας να λέμε τα πράγματα όπως έχουν, ή τουλάχιστον όπως εμείς τα αντιλαμβανόμαστε.

Τελικός μας κριτής οι πολίτες και μόνο αυτοί. Εμείς εδώ γεννηθήκαμε, δεν είμαστε αλεξιπτωτιστές, ούτε βλέπουμε την πόλη ως.. Ιθάκη στην οποία περιπλανώμενοι φτάσαμε για άραγμα και ξεκούραση. Ούτε ως εκ μεταγραφής «μεσσίες» που θα λυτρώσουμε κάτι κουρασμένα παλληκάρια από την ανικανότητα τους να ηγηθούν σε μια Παράταξη.

Εμείς από όποια θέση μας επιλέξει ο λαός και όχι η εφημε
ρίδα θα Αγωνιστούμε ως ενεργοί πολίτες για τις αρχές μιας και γι αυτά που πιστεύουμε και αγαπάμε.
silversity

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου