24/8/10

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ- ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

Η απώλεια του χώρου που επρόκειτο να στεγάσει το 3ο Γυμνάσιο- Λύκειο Βούλας είναι ανάγκη, πια, να μας χρησιμεύσει για να σφυρηλατήσουμε μια νέα ενότητα και δυναμική στην τοπική μας κοινωνία, κι όχι για να εξυπηρετηθούν οποιεσδήποτε σκοπιμότητες. Γι αυτό οφείλουμε όλοι να αποτιμήσουμε την πραγματικότητα κι όχι να τη διαστρεβλώνει ο καθένας ανάλογα με τις επιδιώξεις του. Στην υπόθεση του ΟΤ 251 λοιπόν, τα πράγματα έχουν ως εξής:

1.- Ο χώρος χάθηκε διότι δεν καταβλήθηκαν τα απαιτούμενα χρήματα στους ιδιοκτήτες.

2.- Αποκλειστικός υπεύθυνος για την καταβολή των χρημάτων δεν ήταν ο Δήμος Βούλας, ο οποίος διεκδίκησε την καταβολή των χρημάτων,

αλλά η κεντρική εξουσία και πιο συγκεκριμένα ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ).

Από κει και πέρα αναδείχθηκαν ανεπίτρεπτες ανεπάρκειες: Πρότεινα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας κ. Κάσδαγλη να αναλάβει πρωτοβουλία για άτυπη σύγκληση των τριών ΔΣ, ώστε σε αυτό το μείζονος σημασίας ζήτημα να λειτουργήσουμε ως κοινό μέτωπο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης. Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας ο κ. πρόεδρος συγκάλεσε μόνο το ΔΣ Βούλας, με αποτέλεσμα την έλλειψη απαρτίας και την απουσία διεκδίκησης.

Περίμενα επίσης -και το πρότεινα- από τους Δημάρχους της Βάρης και της Βουλιαγμένης κκ Καπετανέα και Κασιδόκωστα, να ενώσουν ΤΩΡΑ τις τοπικές δυνάμεις της Βάρης, της Βούλας και της Βουλιαγμένης για να σώσουμε το οικόπεδο. Δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Ούτε μία κίνηση. Ούτε μια πρωτοβουλία.

Το απαιτητικό περιβάλλον που δημιουργεί το νέο θεσμικό πλαίσιο, στο Νέο Δήμο Βάρης – Βούλας- Βουλιαγμένης, αλλά πολύ περισσότερο οι πόθοι και οι ελπίδες των δημοτών του, δεν επιτρέπουν πλέον την αδράνεια και τη διαιώνιση των ατελέσφορων πρακτικών του παρελθόντος. Απαιτείται η σφυρηλάτηση μια νέας ενότητας και δυναμικής, προκειμένου να οικοδομήσουμε στην πράξη ένα Δήμο Δίκαιο, Πράσινο και Αποτελεσματικό που δίνει προστιθέμενη αξία στη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου