24/9/10

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ν. ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΕΣ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Ενημέρωση για το ατυχές συμβάν στο 3ο γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου

Σχετικά με το ατυχές συμβάν που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο 3ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου ύστερα από υποχώρηση μικρού τμήματος του σοβά στο ταβάνι αίθουσας του σχολείου, ενημερώνουμε ότι τραυματίσθηκαν ελαφριά τέσσερις μαθητές που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην αίθουσα.

Από την πρώτη στιγμή το σχολείο επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Νίκος Λαζαρόπουλος με μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας, αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Τάσος Αδαμόπουλος και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Αμέσως η Διευθύντρια του σχολείου κ. Φρίντα Θεοδωρίδου συνόδευσε τα παιδιά στο Ασκληπιείο Βούλας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι μαθητές είχαν υποστεί μόνο μερικές μικρές εκδορές και γρήγορα επέτρεψαν υγιείς στα σπίτια τους. Στο πλευρό τους παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας κ. Δημήτρης Χατζηδημητρίου που θέλησε να ενημερωθεί προσωπικά για την κατάσταση της υγείας των μαθητών.

Οι αρμόδιοι της Τεχνικής Υπηρεσίας μετά από αυτοψία που έκαναν στη συγκεκριμένη αίθουσα και στην ταράτσα του σχολικού κτηρίου δήλωσαν, ότι πιθανότατα η υποχώρηση του σοβά οφείλεται σε συσσωρευμένη υγρασία της ταράτσας αν και ήδη έχει πραγματοποιηθεί εργασία μόνωσής της καθώς και μια συμπληρωματική επάλειψή της με πισσόχαρτο.

Ωστόσο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου ξεκίνησε τις εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς και τον προληπτικό έλεγχο όλων των αιθουσών του σχολείου.

Να κλείσει το σχολείο εισηγήθηκε ο Δήμαρχος με τη σύμφωνη γνώμη των φορέων που παρίστατο έως ότου αποκατασταθεί η ζημιά και εξασφαλιστεί η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου στη δήλωσή του είπε “Είμαστε όλοι αναστατωμένοι από το ατύχημα που συνέβη. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είναι παρούσα και να είστε σίγουροι πως θα γίνουν με κάθε λεπτομέρεια όλες οι εργασίες που απαιτούνται. Το σχολείο θα λειτουργήσει όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης και θα εξασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας”.

Το απόγευμα θα συνεδριάσει η σχολική επιτροπή ύστερα από εσπευσμένη πρόσκληση του προέδρου Τάσου Αδαμόπουλου ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σχολικό συμβούλιο για να συζητηθεί το θέμα και να ενημερωθούν όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου