25/9/10

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Αθήνας θεωρούμε απαράδεκτη την ανάκληση από το Δ. Αθηναίων της άδειας παραχώρησης της πλατείας Αμερικής για τη διεξαγωγή του 3ου Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών αυτό το σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου.

Η απόφαση αυτή του Δήμου που επικαλείται πληροφορίες ότι κάποιες ομάδες θα δημιουργήσουν επεισόδια σημαίνει ουσιαστικά την απαγόρευση διεξαγωγής του Φεστιβάλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη μόλις Δευτέρα 20/9 η γνωστή ομάδα ακροδεξιών που δραστηριοποιείται στον Άγιο Παντελεήμονα κατάφερε να πραγματοποιήσει ανενόχλητη τη συγκέντρωσή της δηλητηριάζοντας την περιοχή με κηρύγματα μίσους και την απροκάλυπτη προπαγάνδιση της βίας και της αυτοδικίας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε πως πρόκειται για μια πολιτική απόφαση του Δήμου η οποία κλείνει το μάτι στο ΛΑΟΣ, κόμμα που άλλωστε στηρίζει τον κο Κακλαμάνη. Με την απόφασή του αυτή ο Δήμος ουσιαστικά αποφασίζει ότι στην πόλη μας έχει θέση ο ρατσισμός και όχι η πολυπολιτισμικότητα και η αλληλεγγύη και στηρίζει τις απειλές «ανδρών» ότι θα ασκήσουν βία σε βάρος γυναικών μόνο και μόνο για το χρώμα του δέρματός τους.

Ο τρόπος με τον οποίο ο κος Κακλαμάνης έχει συνολικά επιλέξει να ασκεί πολιτική φοβόμαστε πως οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους.

Ταυτόχρονα πιστεύουμε πως ευθύνες φέρει και το Υπ. Προστασίας του Πολίτη το οποίο όφειλε να διασφαλίσει την ειρηνική διεξαγωγή του φεστιβάλ.

Καλούμε σε συμπαράσταση και στήριξη της όποιας απόφασης της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών και καλούμε σε συμμετοχή στις σχετικές διαμαρτυρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου