5/9/10

ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Καποιοι εξακολουθούν να διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα στο Δ. Γλυφάδας
Εννέα Δημ. Σύμβουλοι καταδιάστηκαν σε φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος και συνεχίζουν να διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα!
Οσμή σκανδάλου στο Δήμο Γλυφάδας, όπου κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, παρά το γεγονός πως έχουν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 13 μήνες φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος, συνεχίζουν να ασκούν εξουσία και να διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα μέσω Νομικών Προσώπων του Δήμου!

Όλα ξεκίνησαν από το κέντρο διασκέδασης «Καράβι» που εδράζετο στο Δήμο αλλά και την σφράγισή του από τις Αρχές, όταν βρισκόταν στο τιμόνι του Δήμου, η προηγούμενη δημοτική Αρχή, του κ. Σφακιανάκη (2006).

Πιο συγκεκριμένα, το υγειονομικό κατάστημα «Καράβι» σφραγίστηκε πριν από τέσσερα χρόνια με επικεφαλής την νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και τότε Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Μιλένα Αποστολάκη, ως ο νόμος όριζε.

Ωστόσο, την επόμενη μέρα, κατόπιν επιθυμίας έντεκα δημοτικών συμβούλων συνεκλήθη έκτακτο Δ.Σ. μιας και θεωρήθηκε λανθασμένη η προληφθείσα απόφαση περί σφράγισης του καταστήματος. Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. αποφασίστηκε η ανάκληση της σφράγισης και κατά συνέπεια η επαναλειτουργία του κέντρου διασκέδασης.

Κατόπιν αυτής της απόφασης, ακολούθησε εισαγγελική παρέμβαση η οποία την έκρινε ως παράνομη. Οι έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι κάθισαν στο σκαμνί και εννέα εξ’αυτών καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε 13 μήνες φυλάκιση.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ηλίας Τζάνος, τον περασμένο Ιούλιο, απέστειλε τις καταδικαστικές αποφάσεις στον Περιφερειάρχη Αττικής ώστε να τεθούν σε αργία οι δημοτικοί σύμβουλοι, ως ο νόμος ορίζει.

Όμως, μέχρι σήμερα, 3/9/2010 (δύο μήνες αργότερα) ο αρμόδιος Περιφερειάρχης δεν έχει κάνει το αυτονόητο! Βέβαια, αξίζει να υπογραμμιστεί πως νομικά δεν υφίσταται χρονικός περιορισμός, αλλά βεβαιότατα οι πολίτες της Γλυφάδας πρέπει να γνωρίζουν εν όψει προεκλογικής περιόδου ποιοι αιρετοί θα «κατέβουν».
Δύο μήνες πριν την εκλογική μάχη το τοπίο παραμένει εξαιρετικά θολό. Επικεφαλής συνδυασμών βρίσκονται σε δίλημμα καθότι δε γνωρίζουν εάν μπορούν να συμπεριλάβουν τους συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους στο ψηφοδέλτιό τους. «Δίκοπο μαχαίρι», το χαρακτήρισε επικεφαλής παράταξης στο
Πάντως, αυτή τη στιγμή, από τους 9 καταδικασθέντες, 6 είναι εν ενεργεία. Μάλιστα, δύο εξ αυτών είναι Πρόεδροι Νομικών Προσώπων στο Δήμο Γλυφάδας, ενώ ένα ακόμα πρόσωπο λογίζεται ως μέλος Κεντρικής Επιτροπής μεγάλου κόμματος.

Μεγάλο μπάχαλο στο Δήμο Γλυφάδας για ένα θέμα που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τελειώσει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα! Η υπόθεση «τραβάει» από το 2006 και η καταδικαστική απόφαση ελήφθη τον 7/2010!

Ο δεύτερος γύρος καθυστέρησης φαίνεται πως μόλις άρχισε. Ελπίζουμε πως το θέμα θα λυθεί σύντομα και οι πολίτες της Γλυφάδας θα γνωρίζουν επακριβώς τι συμβαίνει στο Δήμο τους. Είναι τυχαίες όλες αυτές οι καθυστερήσεις;

dhmarxe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου