25/9/10

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΔΥΝΑΤΑ

Δύο νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους από το Δήμο Βούλας ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Πρόκειται για την κα Μαρία Ψυλλάκη και τον κ. Ανδρέα Κασαπλέρη, και οι δύο γνωστοί Βουλώτες επιστήμονες.


Σχετικά με τις νέες αυτές συνεργασίες, ο κ. Κωνσταντέλλος δήλωσε:

«Είναι τιμή για το συνδυασμό μας να μας επιλέγουν νέοι επιστήμονες προερχόμενοι από την κοινωνία της Βούλας. Η Μαρία και ο Ανδρέας, όπως άλλωστε και όλοι οι συνεργάτες του συνδυασμού «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλεις για να Ζεις» εκφράζουν την επιθυμία τους να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο. Να συμμετάσχουν δηλαδή και αυτοί στην προσπάθεια μας να διαμορφώσουμε μαζί το νέο Δήμο. Η συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθειά μας για ένα νέο Δήμο Δίκαιο Πράσινο και Αποτελεσματικό, μας δημιουργεί αισιοδοξία και επιβεβαιώνει ότι το μήνυμα μας γίνετε αποδεκτό από την τοπική κοινωνία .»

Μαρία Ψυλλάκη:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969 και από το 1980 είναι κάτοικος Βούλας.

Κόρη του ιατρού μαιευτήρα-γυναικολόγου Μιχάλη Ψυλλάκη που διατέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Ασκληπιείου Βούλας και της Φωτεινής Ψυλλάκη ιατρού αναισθησιολόγου που για 12 χρόνια διατέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στη Βούλα και είναι από τα ιδρυτικά μέλη και πρόεδρος του Φιλανθρωπικού - Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΙΚΠΑ ΒΟΥΛΑΣ – ΠΕΝΤΕΛΗΣ».

Τελείωσε το Γυμνάσιο & Λύκειο Βουλιαγμένης όπου διετέλεσε και πρόεδρος 15μελούς.

Σπούδασε στο University of Nice Sophia Antipolis, (Γαλλία) από όπου έλαβε το πτυχίο της στα οικονομικά, με διάκριση το μεταπτυχιακό της και με υποτροφία από το Γαλλικό υπουργείο Παιδείας το διδακτορικό της δίπλωμα στα χρηματοοικονομικά.

Διατέλεσε επί σειρά ετών Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Γαλλία όπου δίδαξε σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και έχει υπάρξει Επισκέπτρια Καθηγήτρια σε Πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και της Κύπρου.

Επίσης εργάστηκε ως επισκέπτρια ερευνήτρια στο Graduate School of Business, University of Chicago και στο Birkbeck College, University of London (Post Docroral Research Fellow), στο Τμήμα Οικονομικών. Από το 2009 είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και είναι μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά και σε πολλά από αυτά είναι κριτής (Referee). Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος της τριμελούς επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων και Erasmus του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Επιστήμης (HFAA). Έχει συμμετάσχει σε πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα. Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Στα εφηβικά της χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό συμμετέχοντας στην ομάδα πόλο νεανίδων και την κολύμβηση του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης .

Τον Ιούλιο του 2010 παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Καλαμάκη, Αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού.

Ανδρέας Κασαπλέρης

Ο κ. Κασαπλέρης γεννήθηκε στην Βούλα το 1965.

Με Μικρασιατικές καταβολές, η οικογένεια του είναι από τις πρώτες οι οποίες μετά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922 εποίκισαν την Βούλα.

Γιός του Αλέξανδρου και της Μαρίας Κασαπλέρη, ως γέννημα-θρέμα Βουλιώτης, έχει τελειώσει το Πρώτο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας.

Το 1983 πέτυχε στις πανελλήνιες εξετάσεις στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς όπου και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων. Μετέπειτα μετέβει στην Αγγλία όπου απέκτησε και τον μεταπτυχιακό τίτλο στην Διοίκηση Παραγωγής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Cranfield.

Στον Ελληνικό Στρατό κατατάχθηκε στα Τεθωρακισμένα όπου και υπηρέτησε 18 μήνες.

‘Έχει εργαστεί σε πολλές εταιρείες στον ιδιωτικό τομέα, αρχικά ως Αναλυτής/Προγραμματιστής και στην συνέχεια έως σήμερα ως Σύμβουλος Συστημάτων Πληροφορικής.

Είναι παντρεμένος με την Βαρβάρα Δημοπούλου και έχουν αποκτήσει 2 παιδιά, τον Αλέξανδρο και τον Γιάννη.

Ζει και κατοικεί στην Βούλα στην περιοχή των Καστελλοριζίων στα Δικηγορικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου