5/9/10

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΘΑΝΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Πριν τέσσερα χρόνια πήρα το θάρρος να ζητήσω τη στήριξή σας γιατί ήξερα ότι μπορούσα να προσφέρω.

Γιατί ήθελα να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης μας σε μια πόλη που αξίζει να ζείς.

Γιατί γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια.

Γιατί όλοι ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ!

Και με στηρίξατε.

Σήμερα νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να σας «κοιτάξω» στα μάτια. Πιστεύω ότι τίμησα την εμπιστοσύνη που μου δείξατε. Σε όλη την τετραετία ήμουν παρών!

Η πόρτα μου, ήταν ανοικτή σε κάθε δημότη και ποτέ δεν κρύφτηκα από τα προβλήματα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ,βρισκόμουν,
• κοντά στους πολίτες για να ακούσω προβλήματα και να αναζητήσω λύσεις,

• δίπλα στους υπαλλήλους του Δήμου για τη καθημερινή διαχείριση των θεμάτων,

• μαζί με τους συνεργάτες μου στις μεγάλες αποφάσεις.

Το έργο που έγινε την τελευταία τετραετία, είναι έργο πολλών. Όλοι μαζί σχεδιάσαμε, στηρίξαμε και το υλοποιήσαμε με ήθος και αξιοπρέπεια.

Κάναμε ένα σταθερό βήμα μπροστά για την πόλη μας, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, στις Υποδομές, στην Παιδεία, στον

Αθλητισμό, στην Πρόνοια, στον Πολιτισμό, και πάνω από όλα στα Οικονομικά!

Ενδεικτικά σας αναφέρω πως καταφέραμε να βάλουμε φρένο στην κατηφόρα του Δημοτικού Ταμείου.

Η προηγούμενη διοίκηση ενώ παρέλαβε 10 εκατομμύρια € χρέος του Δήμου το 2003 , σε μια τετραετία το διπλασίασε στα 20 εκ. € και μαζί με τα χρέη των Νομικών Προσώπων και με απλήρωτες απαλλοτριώσεις μας παρέδωσε χρέος 40 εκ. €!

Παρά τα 6 εκ. που πληρώσαμε για αγορά γης, καταφέραμε με συνετή διαχείριση και χωρίς σπατάλες, το χρέος του Δήμου να είναι 21 εκ. €. Κατορθώσαμε το 2008 και το 2009 ο Δήμος να έχει πλεονασματικούς ετήσιους ισολογισμούς, δηλαδή ΚΕΡΔΗ ενώ ταυτόχρονα αυξήσαμε σημαντικά την περιουσία του Δήμου.

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό ήταν και είναι, το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου μας

σε μια τόση ζοφερή οικονομική πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε ενώ και η Κεντρική Διοίκηση μας μείωνε συνεχώς τα έσοδα.

Σε αυτό το περιβάλλον, καταφέραμε να κάνουμε έργα, να διατηρήσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, να τις βελτιώσουμε και να προσθέσουμε και νέες.

Σύντομα θα σας στείλουμε αναλυτικό απολογισμό με όσα κάναμε, με όσα δεν κάναμε και όσα βρίσκονται σε εξέλιξη! Γιατί υπάρχουν

και αυτά, τα οποία αναγνωρίζουμε, ερμηνεύουμε και καταγράφουμε, με αίσθημα ευθύνης απέναντί σας ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Φίλες και φίλοι,

Με σημαία το ήθος και τον απόλυτο σεβασμό στο κάθε ευρώ του πολίτη το οποίο είχε και έχει για μας τεράστια σημασία, ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας!

Για να συνεχίσουμε πιο έμπειροι, πιο αποφασιστικοί και πιο δυναμικά μια τετραετία που θα είναι κρίσιμη για το μέλλον της πόλης, στο πλαίσιο και τις νέες δομές που διαμορφώνονται με τον «Καλλικράτη».

Πιστεύουμε ότι η πολιτεία θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Από την πλευρά μας - και με τη δική σας εντολή - μπορούμε να συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε έναν Άλιμο που δεν έχει σχέση με την προβληματική πόλη που παραλάβαμε τον Γενάρη του 2007.

Κι αν κάποιοι «ποντάρουν» στην αδύναμη μνήμη μερικών

συμπολιτών μας, εμείς, δηλώνουμε ότι έχουμε δυνατή μνήμη! Ξέρουμε καλά που ήταν πριν 4,5,6 και 7 χρόνια, αυτοί που σήμερα υπόσχονται! Και τότε, δεν έκαναν αυτό που έπρεπε!

Ήταν στη διοίκηση του Δήμου μας και μάλιστα, υπεύθυνοι των οικονομικών!

Σήμερα «κάποιοι» κατηγορούν την παρούσα διοίκηση, χωρίς στοιχεία για τη δημιουργία εντυπώσεων. Την απάντησή τους θα την πάρουν,όπως τους αξίζει! Δεν αποτελεί άλλοθι ότι κάτι τέτοιο συνηθίζεται στις προεκλογικές περιόδους.

Εμείς ούτε το πράξαμε στο παρελθόν, ούτε θα τους ακολουθήσουμε σε αυτό το «λασπωμένο» δρόμο. Εμείς βλέπουμε μπροστά, γιατί υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν στον Άλιμο.

Και θα γίνουν!

Φυσικά, αποδεχόμαστε και λαμβάνουμε πάντα υπόψη την καλοπροαίρετη και εποικοδομητική κριτική από όπου κι αν προέρχεται, γιατί τα προβλήματα είναι όλων των πολιτών και δεν έχουν κόμμα, χρώμα και παράταξη!

Ο συνδυασμός μας και στις εκλογές του 2010 θα αποτελεί μία πολυσυλλεκτική, υπερκομματική παράταξη, που θα αντιπροσωπεύει όλη την κοινωνία του Αλίμου.

Κοινό συνεκτικό στοιχείο θα είναι, η αγάπη για την πόλη μας, η γνώση των προβλημάτων, η εντιμότητα και η αποδεδειγμένη εργατικότητα!

Εμείς που ζούμε εδώ, πάνω από όλα αγαπάμε τον Άλιμο! Προσβλέπουμε σε μια πόλη υποδειγματική, πολιτισμένη, Ανθρώπινη!

Έναν Άλιμο που θα τον χαιρόμαστε και θα μας κάνει όλους υπερήφανους.
Γιατί όλοι ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ και ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας

και την εμπιστοσύνη σας!

Θάνος Ορφανός
Δήμαρχος Αλίμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου