15/10/10

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ (17Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ),


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας (17η Οκτωβρίου), η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας και η Γραμματέας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, συμβάλλουν στην υπενθύμιση του ζητήματος της θηλυκοποίησης της φτώχειας, επισημαίνοντας πως οι διακρίσεις, λόγω φύλου, σε τομείς που αφορούν την υγεία, την εκπαίδευση, την επαγγελματική κατάρτιση, την πρόσβαση στην αγορά εργασίας και στη συμμετοχή των γυναικών στη δημόσια ζωή, οδηγούν στη γυναικεία φτώχεια. 

Η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τα ποσοστά ανεργίας και επισφαλούς εργασίας σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στη χώρα μας (ανεργία και επισφαλής εργασία αγγίζουν σχεδόν το 20%), αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο της φτώχειας. Ως συνέπεια δε του γεγονότος πως η ανεργία είναι γένους θηλυκού και πως η επισφαλής εργασία αφορά, κυρίως, γυναίκες, αυτές υφίστανται, συχνότερα, καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και έχουν περιορισμένες επιλογές.

Η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων υποστηρίζει πως η εξάλειψη της γυναικείας φτώχειας μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην εξάλειψη της γενικής φτώχειας. Υπενθυμίζει τη σημασία της εξάλειψης της φτώχειας ως ύψιστης πολιτικής προτεραιότητας και καλεί την Κυβέρνηση να σεβαστεί το δικαίωμα των γυναικών στην εργασία και την κοινωνική ασφάλιση.


Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ. Αναπληρώτρια Γραμματέας

Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ.

Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου
Δρ. Χαρά Καραγιαννοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου