3/3/11

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ


Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το θέμα υπ΄αρίθμ. 1 της ημερήσιας διάταξης είπε τα εξής:

Με συνέντευξη τύπου της Τρόικας ανακοινώθηκε η εκποίηση στα 4 επόμενα χρόνια της δημόσιας περιουσίας με στόχο τη συγκέντρωση 50δις ευρώ.

Το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού είναι στην κορυφή των προς «αξιοποίηση» χώρων σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα του τύπου.

Στο πρόσφατο παρελθόν διασώθηκε ο χώρος από την τσιμεντοποίηση που διαδοχικά σχέδια προέβλεπαν. Σε αυτό σημαντικά συνέβαλαν η ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολλών τοπικών φορέων, περιβαλλοντικών οργανώσεων, δημοτικών κινήσεων, κινήσεων πολιτών, της εκπαιδευτικής κοινότητας, επιστημονικών ενώσεων και πολιτικών οργανώσεων.

Οι Δήμοι Ελληνικού, Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας με την υποστήριξη της ΤΕΔΚΝΑ ανέθεσαν στο ΕΜΠ έρευνα – μελέτη για τη μετατροπή της έκτασης του πρώην αεροδρομίου σε πάρκο υψηλού πρασίνου.

Η έρευνα – μελέτη ολοκληρώθηκε πρόσφατα και δόθηκε στη δημοσιότητα με συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας και εναι ανηρτημένη στο διαδίκτυο.

Η έρευνα – μελέτη του ΕΜΠ αναδεικνύει την αναγκαιότητα δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου στην Αθήνα αλλά και τη δυνατότητα να υλοποιηεί με ποσά της τάξης των 100.000.000 ευρώ (ως μέγιστο).

Σήμερα που έχει πλέον αποδειχτεί ότι ένα πάρκο υψηλού πρασίνου ελεύθερο και ανοικτό σε όλους σε όλη την έκταση του είναι μια υπθεση αναγκαία όσο και εφικτή, καλούμαστε για μια ακόμη φορά να υπερασπιστούμε το δημόσιο χώρο από τη λεηλασία που του επιφυλάσσουν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται μετά από συζήτηση να αποφασίσει μια εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών για τη στηρία του πρώην αεροδρομίου.

Προβλεπόμενες δράσεις:

1.
Παρουσίαση της έρευνας – μελέτης του ΕΜΠ.

2.
Συγκρότηση επιτροπής αγώνα
3.
Ειδική καμπάνια σε σχολεία
4.
Συντονισμός με ΟΤΑ, ΚΕΔΚΕ, φορείς, κινήματα πολιτών
5.
2ήμερο δράσης μέσα στο χώρο με δεντροφύτευση και περιποίηση των φυτεύσεων που ήδη έχουν γίνει σε προηγούμενη ανάλογη δράση της ρωτοβουλίας των 4 δήμων
6.
Να εξεταστεί η δυνατότητα ίδρυσης εταιρείας Λαϊκής Βάσης για διαχείριση του χώρου.
Όλες οι δράσεις θα επιδιώξουμε να γίνουν σε συνεργασία και κοινή δράση των 3 πλέον Δήμων γύρω από το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού Για το λόγο αυτό το χρηματικό ποσό που θα χρειαστεί για την υποστήριξη αυτών των δράσεων θα έρθει για ψήφιση σε επόμενη συνεδραση ύστερα από συνεννόηση με τους άλλους Δήμους.

Το ΔΣ μετά από διαλογική συζήτηση ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ – μειοψηφούντων των κ.κ. Ζωγόπουλου Γ. και Θεοδώρου Ε., οι οποίοι δεν συμφωνούν με τα ανωτέρω, θεωρώντας ότι είναι απαραίτητη η αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για όφελος της Οικονομίας, ‐ τα εξής:

1.
Να γίνει παρουσίαση της έρευνας – μελέτης του ΕΜΠ
2.
Να συγκροτηθεί η επιτροπή αγώνα
3.
Ν γίνει ειδική καμπάνια σε σχολεία
4.
Να γίνει συντονισμός με ΟΤΑ, ΚΕΔΚΕ, φορείς, κινήματα πολιτών
5.
2ήμερο δράσης μέσα στο χώρο με δεντροφύτευση και περιποίηση των φυτεύσεων που ήδη έχουν γίνει σε προηγούμενη ανάλογη δράση της ρωτοβουλίας των 4 δήμων
6.
Να εξεταστεί η δυνατότητα ίδρυσης εταιρείας Λαϊκής Βάσης για διαχείριση του χώρου.

Όλες οι δράσεις θα επιδιώξουμε να γίνουν σε συνεργασία και κοινή δράση των 3 πλέον Δήμων γύρω από το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού Για το λόγο αυτό το χρηματικό ποσό που θα χρειαστεί για την υποστήριξη αυτών των δράσεων θα έρθει για ψήφιση σε επόμενη συνεδραση.

Η παρούσα απόφαση έλαβε α.α. 35/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου