3/3/11

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ


Την απόφαση να γιορταστούν τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου μέσα στο πρώην αεροδρόμιο πήρε ο δήμος Ελληνικού μπροστά στις νέες εξελίξεις ξεπουλήματος και οικοπεδοποίησής του.

Ο Δήμος που θα προσφέρει μουσική, λαγάνα, χαλβά και κρασί προσκαλεί όλους τους πολίτες να έρθουν μαζί με τα σαρακοστιανά τους και τα στρωσίδια τους για να γιορτάσουν παραδοσιακά και ταυτόχρονα να διατρανώσουν τόσο τη θέληση να αγωνιστούν για να γίνει ο χώρος μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πρασίνου με ήπιες πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελείς χρήσεις όσο και την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα και την οικοπεδοποίησή του.

Ο χώρος που θα γιορταστούν τα Κούλουμα βρίσκεται πιο πάνω από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ (είσοδος από την οδό Αεροπορίας στην Αγία Παρασκευή και από τη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του πρώην δυτικού αεροδρομίου).

Μπροστά στις νέες εξελίξεις το θέμα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο στις 18 Φεβρουαρίου το οποίο μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε κατά πλειοψηφία – μειοψηφούντων των κ.κ. Ζωγόπουλου Γ. και Θεοδώρου Ε., οι οποίοι δεν συμφώνησαν με την εισήγηση, θεωρώντας ότι είναι απαραίτητη η αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για όφελος της Οικονομίας, - τα εξής:

1. Να γίνει παρουσίαση της έρευνας – μελέτης του ΕΜΠ

2. Να συγκροτηθεί η επιτροπή αγώνα

3. Ν γίνει ειδική καμπάνια σε σχολεία

4. Να γίνει συντονισμός με ΟΤΑ, ΚΕΔΚΕ, φορείς, κινήματα πολιτών

5. 2ήμερο δράσης μέσα στο χώρο με δεντροφύτευση και περιποίηση των φυτεύσεων που ήδη έχουν γίνει σε προηγούμενη ανάλογη δράση της πρωτοβουλίας των 4 δήμων

6. Να εξεταστεί η δυνατότητα ίδρυσης εταιρείας Λαϊκής Βάσης για διαχείριση του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου