20/3/11

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ''MERCEDES''... ΚΑΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


Γράφει- Δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσώνας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ, ΜΕ ΑΝΑΛΗΘΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ «ΚΛΕΙΣΟΥΝ» ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ..
Ο κ. Γιαννακόπουλος Αναστάσιος, ο πλέον γνωστός συνειδητοποιημένος ενεργός πολίτης, την 28-02-2011, στην άμεση δράση, κατήγγειλε τον Δήμαρχο Γλυφάδας, κ. Κωνσταντίνο ΚΟΚΚΟΡΗ, επειδή έκανε παράνομη αποκλειστική χρήση κρατικού αυτοκινήτου (MERCEDES 2962 CC, Mοd. 1986), σύμφωνα με το ΦΕΚ 108/04-02-2010, το αριθμ πρωτ. 2782/27234/30-12-2010 έγγραφο του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ.Ντόλιου και από μια σειρά εγκυκλίους του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Ι. Ραγκούση, MERCEDES που έπρεπε να είχε αποσυρθεί έως την 31-12-2010.  Κατόπιν της καταγγελίας του αυτής, ο Δήμαρχος  κ. Κόκκορης, αντέδρασε, προφανώς απερίσκεπτα, και δια του αντιδημάρχου κ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ Ευσταθίου (εν ενεργεία αστυνομικού) και του νομικού του συμβούλου κ. Ι. ΜΠΑΒΕΑ, καταμήνυσαν τον κ. Γιαννακόπουλο, για δήθεν διατάραξη της συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Γιαννακόπουλος, αμέσως καταμήνυσε τον κ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ και την Πρόεδρο του Δ.Σ., κ. ΣΑΚΚΟΥ Αννα, για ψευδορκία μάρτυρα και συκοφαντική δυσφήμιση.
 Η συνέχεια διαδραματίστηκε την 16η-03-2011 στην αίθουσα του Β΄Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημ/κειου Αθηνών, όπου εκεί εξετάσθηκαν και οι πιο πάνω μάρτυρες, όπως και ο κ. ΚΟΚΚΟΡΗΣ. Το Δικαστήριο, μετά από δύο ώρες διαδικασία,  δεν πείσθηκε περί της ενοχής του κατηγορουμένου και τον αθώωσε, μετά από απαλλακτική Πρόταση της κ. Εισαγγελέως.
Επειδή από την ακροαματική διαδικασία, τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης, ειδικότερα του αστυνομικού της άμεσης δράσης που είχε λάβει χώρα στο συμβάν και τις αντικρουόμενες καταθέσεις των (μηνυτών), κ.κ: Κόκκορη, Γεωργούλα και Σάκκου, αποδείχθηκε ότι ΔΕΝ τελέσθηκε η πράξη του άρθρου 160 Π.Κ., δηλαδή η «δήθεν» διατάραξη της συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού αποδείχθηκε ότι ο κ. Γιαννακόπουλος δεν ήταν εντός του κτηρίου του Δημαρχείου, όταν συνεδρίαζε το Δ.Σ., αλλά βρίσκονταν στο οδόστρωμα, έξω από το Δημαρχείο μαζί και με τους δύο αστυνομικούς,  πιστεύω ότι θα υπάρξει συνέχεια στις αίθουσες των δικαστηρίων, με κατηγορούμενους και εναγόμενους, τους: κ.κ: Κώστα Κόκκορη, Ευστάθιο Γεωργούλα και Αννα Σάκκου._ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου