8/4/11

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΘΗΝΩΝ- ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σύσκεψη με τους Δημάρχους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Αθηνών-Πειραιώς, για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στο αστικό περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. O Υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας

 Σύσκεψη με τους Δημάρχους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Αθηνών-Πειραιώς, για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στο αστικό περιβάλλον, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, υπογράμμισε ότι το θέμα της οδικής ασφάλειας βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής της Κυβέρνησης και, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Οι πρωτοβουλίες μας ξεκίνησαν με έναν τρόπο, που είχε και στοιχεία πιλοτικού προγράμματος και στοιχεία στοχευμένων παρεμβάσεων, αλλά και στοιχεία γενικότερης πολιτικής όσον αφορά στην προσπάθεια για τη διαμόρφωση μιας άλλης αντίληψης ανάμεσα στους πολίτες και ιδίως σε αυτούς, που εντάσσονται στη λεγόμενη νεώτερη γενιά. Ξέρετε, ότι αυτός είναι ο πιο βασικός παράγοντας για να πετύχουμε κάποια στιγμή, να μην μιλούμε πλέον με αριθμούς για τις επιδόσεις, που επιτυγχάνουμε από χρόνο σε χρόνο, αλλά να μιλούμε για μια άλλη ποιότητα ζωής. Να περάσουμε από τους ποσοτικούς δείκτες, σε μια ποιότητα καθημερινότητας, η οποία σαφώς, θα είναι διαφορετική προς το καλύτερο.

Ένα πρόγραμμα αποψίλωσης παράνομων διαφημιστικών πινακίδων ξεκίνησε με σημαντικά αποτελέσματα, είναι σε εξέλιξη, θα το ολοκληρώσουμε.

Ταυτοχρόνως μελετούμε την ανάδειξη κάποιων βασικών αξόνων στην περιοχή της πρωτεύουσας ως πρότυπα από άποψης οδικής ασφάλειας.

Τρίτον, έχουμε ολοκληρώσει την προετοιμασία για την εγκατάσταση ενός σημαντικού αριθμού πεζογεφυρών σε κρίσιμα, επικίνδυνα από άποψη οδικής ασφάλειας, σημεία της πρωτεύουσας. Έχουν επιλεγεί τα πρώτα 100 σημεία, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση 20 πεζογεφυρών στα σημεία, που κατά προτεραιότητα θα κρίνεται, ότι είναι απαραίτητο αυτό να γίνει. Ήδη, είμαστε στο τέλος της μελέτης, όσον αφορά στα γεωτεχνικά ή το μοντέλο της γέφυρας, που προσιδιάζει σε κάθε περίπτωση.»

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Αποκεντρωμένης Αττικής, Ηλίας Λιακόπουλος, ο Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κρόκος, ο Διευθυντής Τροχαίας Αττικής, Ηρακλής Δρούλιας, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΣΚ, Μανιώ Χατζοπούλου και η Διευθύντρια Μελετών Έργων Οδοποιίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου