4/4/11

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ


Συνάντηση εμπειρογνωμόνων για το Εθνικό Πρόγραμμα Πληθυσμιακού Ελέγχου του Καρκίνου Παχέος Εντέρου με συμμετοχή του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας

Σε ημερίδα εμπειρογνωμόνων από το χώρο της Ιατρικής, των Οικονομικών της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το σχεδιασμό του εθνικού προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου που έγινε στις 31 Μαρτίου, συμμετείχε το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, στο οποίο είναι μέλη 126 Καλλικρατικοί Δήμοι.

Εκ μέρους του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας παραβρέθηκε ο Διευθυντής κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω των Δήμων στη διαχείριση του εθνικού προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Παρεμβάσεις στην ημερίδα έγιναν επίσης από τον Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας, Κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) κ. Γ. Κυριόπουλο, τον Αναπληρωτή Καθηγητή Προληπτικής Ιατρικής Παν/μίου Αθηνών & Πρόεδρο του ΕΟΦ κ. Γ. Τούντα, τον Πρόεδρο του ΟΠΑΔ κ. Κ. Σουλιώτη, την Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κα. Τ. Κρεμαστινού ενώ την ευθύνη για τη διοργάνωση της ημερίδας είχε ο Καθηγητής Ογκολογίας του Παν/μίου Ηρακλείου Κρήτης κ. Β. Γεωργούλιας. Η Ημερίδα τελούσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας διοργανώνεται κάθε χρόνο Μήνας Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στον Παγκόσμιο Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, θεσμοθετημένου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Κατά το μήνα Μάρτιο, που ήταν ο Μήνας Προληπτικού Ελέγχου, έγιναν 4.500 εξετάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όσοι διαγνωσθούν με θετικό δείγμα στις εξετάσεις θα παραπεφθούν με οδηγίες στον θεράποντα ιατρό τους, σύμφωνα με τη διαδικασία που υπάρχει στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου