4/4/11

ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΟΙ ΑΛΙΜΙΩΤΕΣ


Την μνήμη του μεγάλου Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου τίμησαν οι Αλιμιώτες στην εκδήλωση-μνημόσυνο που έγινε την Κυριακή 3 Απριλίου, στο χώρο της προτομής του που βρίσκεται στην είσοδο της Οδού Δωδεκανήσου στο Άνω Καλαμάκι.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Αλίμου «Ο Καζαντζάκης», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 ετών από τον θάνατο του.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός, τόνισε: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν αυτός ο μεγάλος Κρητικός, που πίστεψε στις ικανότητες του Έλληνα. Και δημιούργησε τις προϋποθέσεις να ξεδιπλωθούν αυτές οι μοναδικές ικανότητες. Προσφέροντας στον λαό όραμα. Προοπτική! Πήγαινε μπροστά από τις εξελίξεις. Δεν ήταν ουραγός των γεγονότων... Ήταν ηγέτης!

Η πορεία του και η προσφορά του στη πατρίδα, ήταν στηριγμένα στα μοναδικά προσόντα του. Το πάθος, το όραμα, η στρατηγική, η αποφασιστικότητα που τον εξόπλισαν. Αυτά του έδωσαν τη δυνατότητα να διπλασιάσει τα γεωγραφικά όρια της χώρας. Να ανασυντάξει την ελληνική κοινωνία και κράτος».

Και έκλεισε ως εξής την ομιλία του ο κ. Ορφανός: «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε όλοι μας -και κυρίως όσοι μετέχουμε στον δημόσιο βίο- το χρέος να ανατρέξουμε στο παράδειγμα και τα διδάγματα του κορυφαίου πολιτικού, να αξιοποιήσουμε γόνιμα τις παρακαταθήκες του.

Ας γίνει αυτός ο μεγάλος εθνάρχης, ο φάρος που θα μας βγάλει από τα πολλά αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η κοινωνία μας».

Μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος Κρητών Αλίμου Γιάννης Ανδριανάκης, ενώ στην μεγάλη προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας του συλλόγου Κρητών και Δημοτική Σύμβουλος Κλέα Μανωλαράκη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κρητικό κέρασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου