26/5/11

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΌΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΏΝ ΠΥΡΚΑΓΙΏΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Ο Δήμος Ηλιούπολης ως εταίρος στο έργο Forest Cities του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE–περιβάλλον, σας προσκαλεί στην ενημερωτική συνάντηση με θέμα:

«Η συνεργασία Τοπικών Κοινωνιών και Αυτοδιοίκησης στον τομέα της Πρόληψης των δασικών πυρκαγιών μέσα από την εμπειρία από την Περιφέρεια της Τοσκάνης (Ιταλία)»

που θα πραγματοποιηθεί

την Δευτέρα 30 Μαΐου 2011 στις 6.30 μ.μ

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης,

επί των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου - Μαρίνου Αντύπα - Σοφοκλή Βενιζέλου 16342.

Στο έργο Forest Cities, συμμετέχουν επίσης, η Τοπική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) ως συντονίστρια, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πολυτεχνείο Κρήτης και ο Δήμος Σερρών.

Ένας από τους στόχους του έργου είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο Δήμων που θα προωθήσει τη συνεργασία, την ανταλλαγή γνώσης, την οργάνωση δράσεων ενημέρωσης, την ενίσχυση του εθελοντισμού για την προστασία των δασών. Μέσα από το δίκτυο αυτό θα ενισχυθεί ο ρόλος των Δήμων στη πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Έχει ήδη δημιουργηθεί η ιστοσελίδα του έργου www.forestcities.gr όπου μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες. Στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση http://forestcities.geol.uoa.gr/geol/Upload/index.php μετά την σύνδεση στο e-forum υπάρχει ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σχετικά με τις υφιστάμενες δράσεις και δομές κάθε δήμου και παρακαλούμε τον υπεύθυνο για την Πολιτική Προστασία (από κάθε Δήμο) να το απαντήσει μέχρι 31/5/2011.

Ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετέχει στο εν λόγω έργο με στόχο την βελτίωση των δράσεών του σε ότι αφορά την προστασία του δάσους Υμηττού, με την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ανάπτυξη ενός απλοποιημένου πληροφοριακού συστήματος που θα προσφέρει τη δυνατότητα της δυναμικής αποτίμησης και πρόληψης των πυρκαγιών σε τοπικό επίπεδο.

Στη συνάντηση θα γίνει ενημέρωση για:

α) τον τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας της Τοσκάνης Ιταλίας σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών και

β) το Αντιπυρικό Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου της φετινής περιόδου.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για την καταγραφή απόψεων και τυχόν κατάθεση προτάσεων.

Με εκτίμηση

ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΕΦΤΕΛΗΣ

Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου