2/6/11

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ


Αγαπητοί κύριοι και κυρίες 

Θέλουμε, μέσα από την επιστολή μας αυτή, να σας μεταφέρουμε την έντονη αποδοκιμασία του συνδυασμού «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλεις για να Ζεις» προς την απαράδεκτη και λαϊκίστικη πολιτική του Δημάρχου, κ. Κασιδόκωστα, η οποία κορυφώνεται στη σχετική ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Δήμου, απέναντι στα αθλητικά σωματεία του νέου Δήμου μας. 

Καταγγέλλουμε την απόφασή του να οδηγήσει τους αθλητικούς συλλόγους σε αφανισμό, αφού προτίθεται να καταργήσει κάθε είδους επιχορήγηση τους από το Δήμο, ενώ παράλληλα, προσπαθεί να αφαιρέσει και τα όποια έσοδα έχουν από τους αθλητές, προτρέποντας τους γονείς να μην πληρώνουν συνδρομή. 

Εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας με την τοποθέτηση «η οικονομίστικη λογική της αγοράς του κέρδους και των διακρίσεων», με την οποία ο Δήμαρχος περιγράφει τη λειτουργία των συλλόγων, αφού τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας στελεχώνονται - στη μεγάλη τους πλειοψηφία - από αξιόλογους ανθρώπους, οι οποίοι διαθέτουν τον πολύτιμο χρόνο τους και μέρος του υστερήματός του, για να προωθήσουν τον αθλητισμό στους νέους του Δήμου. 

Αποτέλεσμα αυτής της υπερπροσπάθειας είναι οι ομάδες του Δήμου μας να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, με τις επιτυχίες που σημειώνουν, αλλά και με την υποδειγματική λειτουργία των ακαδημιών τους, και πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό σε μια πόλη να υπάρχουν αθλητικά σωματεία που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο, αφού αποτελούν πόλο έλξης για τη νεολαία μας και δημιουργούν πρότυπα. 

Όσο για τη συνδρομή με την οποία συμβάλλουν οι γονείς στα πολλά λειτουργικά έξοδα, γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι σύλλογοι της πόλης μας λειτουργούν με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια, και ποτέ δεν αποκλείστηκε αθλητής λόγω της αδυναμίας του να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις. 

Ο συνδυασμός μας έχει σκοπό να σταθεί στο πλευρό των σωματείων, δίνοντας μάχη εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου για να διατηρηθεί το αυτονόητο, το οποίο είναι το δικαίωμα των δημοτών για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους, χωρίς αυτό επ’ ουδενί να σημαίνει την εξανδραπόδηση του οργανωμένου συλλογικού αθλητισμού που ανθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας. Καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δημήτρη Αναστασίου, να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη στήριξη του Συλλογικού Αθλητισμού της πόλης από το Δήμο, και τη δημιουργία ενός μοντέλου συνύπαρξης του συλλογικού αθλητισμού με τον μαζικό, μη οργανωμένο αθλητισμό στην πόλη μας. 

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να θέσει ως προτεραιότητα τη δημιουργία όσων αθλητικών εγκαταστάσεων χρειάζονται, προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα δίκαιας κατανομής των χώρων μεταξύ του κοινού και των αθλητικών σωματείων. 

Τέλος, επειδή η συνέπεια λόγων και έργων είναι πάντα κυρίαρχος στόχος μας, σας παραθέτουμε απόσπασμα από τη σελίδα 8 του προεκλογικού προγράμματός μας, το οποίο αναφέρεται στον αθλητισμό: 

«Η ανάπτυξη του αθλητισμού στο Δήμο μας αποτελεί πρωτεύοντα στόχο μας, αφού κάθε επένδυση στον αθλητισμό είναι επένδυση στην υγεία των παιδιών μας και στο καλύτερο μέλλον τους. 

Η επένδυση στην αθλητική υποδομή και η στήριξη των αθλητικών σωματείων, μέσα από θεσμική προγραμματική διαδικασία, αποτελεί δέσμευση μας». 

Παρακαλούμε λοιπόν για τις δικές σας προτάσεις σε ότι αφορά τη βιωσιμότητα και την ευημερία των συλλόγων που εκπροσωπείται, προκειμένου να τις μεταφέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. 

Με Τιμή 

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου