2/6/11

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ


Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδας

Η Ένωση Νέων Αγροτών Αργολίδος προσκαλεί όλους τους αγρότες, όλους όσοι ενδιαφέρονται και κυρίως τους Νέους Αγρότες το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011, στις 19.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην Νομαρχίας Αργολίδας, στο Ναύπλιο (παραλιακή οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου) στην ημερίδα «Καινοτόμοι Τρόποι Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων».

Η κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα (πρόεδρος ΕΝΑ Αργολίδας-6976562330) δήλωσε ότι, η ημερίδα γίνεται σε συνεργασία με το ΤΕΙ Πειραιά, στα πλαίσια πιλοτικού προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς «Επιστημονική Στήριξη Νέων Αγροτών» και οι εισηγητές θα καλύψουν τα θέματα:

· Ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης μικροκλίματος καλλιέργειας,

· Έρευνα αγοράς & καινοτόμοι τρόποι προώθησης αγροτικών προϊόντων,

· Μελέτη και σχεδίαση αυτοδύναμης ενεργειακά αγροτικής μονάδας,

· Κατασκευή ιστοσελίδας και δημιουργία forum,

· Προώθηση καινοτόμων μορφών και μεθόδων καλλιέργειας και

· Αγροτική Επιχειρηματικότητα

Η Πελοπόννησος θα είναι αυτές τις ημέρες στο επίκεντρο της προώθησης των αγροτικών προϊόντων, είπε η κα Γεωργία Δρόσου-Παγίδα,

τόσο με την ημερίδα της Ένωσης Νέων Αγροτών στο Ναύπλιο (4/6/2011),

όσο και με το Συμπόσιο που διοργανώνει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου & Οίνου για το ελληνικό κρασί (3/6/2011) στο Ναύπλιο, με σημαντικούς ξένους δημοσιογράφουςι, αγοραστές, οινοχόους κ.ά. από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Ρωσία καθώς και Έλληνες Οινοπαραγωγούς

καθώς και την διημερίδα «Μεσογειακή διατροφή» (3 & 4/6/2011) στην Κορώνη Μεσσηνίας, με εστίαση στα: Μεσογειακή Διατροφή, Καινοτόμες δράσεις-Βέλτιστες Πρακτικές και Μεσογειακή Διατροφή, ως άϋλη κληρονομιά.

Η κα Γ. Δρόσου-Παγίδα επεσήμανε για μια ακόμα φορά ότι στους αγρότες το σημαντικότερο δεν είναι να παράγουν, αλλά κυρίως να πουλούν τον παραγόμενο «πλούτο», έτσι ώστε να συγκρατούν μέρος της τεράστιας υπεραξίας (5-15 φορές πάνω, δηλαδή 400% έως 1500%) από την σημερινή τιμή πώλησης της αγροτικής τους παραγωγής, έως την τελική τιμή πώλησης των ίδιων αγροτικών προϊόντων στον καταναλωτή.

Μία από τις δυνατότητες που έχουν οι αγρότες στα άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο Αγροτουρισμός και όλες οι άλλες μορφές Πολυαπασχόλησης, όπως θα εξετασθούν στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών (Χίος, 9-11/9/2011).

Το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2011, στις 7μμ, στην αίθουσα της πρώην Νομαρχίας Αργολίδας, με την υποστήριξη του Αντιπεριφερειάρχη για την Αργολίδα κ. Αναστάσιου Χειβιδόπουλου, οι Νέοι Αγρότες Αργολίδας θα ξεκινήσουν μια προσπάθεια ενημέρωσης και ενεργοποίησης που περιλαμβάνει συζητήσεις και στο Κρανίδι, στην Μιδέα και σε άλλες περιοχές της Αργολίδας.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου