20/4/12

ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΟΥ ΕΓΩ ΤΟΝ ΠΙΝΩ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ...


«Τον Καφέ μου εγώ τον πίνω…»
Τραγούδια για τον καφέ και τα καφενεία, από τον Δημήτρη  Ν. Μανιάτη & τον Γιώργο Αλτή.

ΣΤΑΔΙΟΥ 24 ‑ ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012, 21:00
Ο Δημήτρης Ν. Μανιάτης, ο Γιώργος Αλτής και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση αφιέρωμα στον καφέ , «Τον Καφέ μου εγώ τον πίνω…», Τραγούδια για τον καφέ και τα καφενεία.

Επιμέλεια‑Ιδέα: Δημήτρης Ν. Μανιάτης
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Αλτής

Ορχήστρα με επικεφαλής τον συνθέτη και σολίστα του μπουζουκιού Γιώργο Αλτή θα ερμηνεύσουν 15‑17 τραγούδια όλου του φάσματος .

Αποτελείται από: Θανάση Ελαφρό, μπουζούκι, Σπύρο Πανταζή, Κιθάρα, Γιώργος Μπαμπάνη, Ακορντεόν, Αντώνη Τζίκα, Κοντραμπάσο και νταούλι.

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές: Θέμης Ανδρεάδης, Γιάννης Ντουνιάς, Ασπασία Στρατηγού, Μανώλης Τοπάλης, Σταυρούλα Μανωλοπούλου, Θοδωρής Μέρμηγκας, Καίτη Κουλλιά, Γιώργος Ρήγας.

Ταυτόχρονα θα προβάλλονται φωτογραφίες από καφενεία σε όλη την Ελλάδα (απ’ τον Έβρο μέχρι την Καρύταινα) που ανήκουν στον αρχείο του Δημήτρη Ν. Μανιάτη.

Θα υπάρξουν και αναγνώσεις ποιημάτων και κειμένων για τον καφέ και τα καφενεία.

Είσοδος: 10€
Χορηγοί Επικοινωνίας: www.ogdoo.gr, www.musicheaven.gr , www.go‑out.gr, BHMA 99,5FM, 902 Fm, Στο Κόκκινο 105,5 Fm,  Αθήνα 9,84 Fm.

Προπώληση: www.ianos.gr και στα ταμεία του Βιβλιοπωλείου
Πληροροφίες: 2103217810

Η βραδιά θα μεταδοθεί ζωντανά από το ianosradio.gr

Οι στιγμές που πίνουμε τον καφέ μας θυμίζει ιεροτελεστία. Ανακεφαλαίωση, κουβεντούλα, σχέδια, φωνές, γέλια. Στο μπρίκι, φίλτρου, εσπρέσο, καπουτσίνο, λάτε. Ο καθείς και το γούστο του για μια οικιακή ή συλλογική τελετουργία που μας συντροφεύει απ’ την έναρξη της ημέρας μέχρι και το τέλος της.
Τα καφενεία πάλι με την σειρά τους, δοχεία κοινωνικότητας, μικροί ναοί της Δημοκρατίας και της Αγοράς μοιάζουν ακόμη και σήμερα‑ που η επέλαση της θορυβώδους καφετέριας είναι σαρωτική‑να επιτελούν τον ρόλο τους. Καφενεία της πόλης που έχουν μέσα στον καιρό εξελιχθεί και σε λογοτεχνικά ή καλλιτεχνικά στέκια, καφενεία της υπαίθρου που αποτελούν τον πυρήνα ημιερειπωμένων χωριών, νησιώτικα καφενεία, καφενεία χρωματισμένα από οπαδικές ή πολιτικές προτιμήσεις, καφενεία που έχουν περάσει στην αιωνιότητα απ’ το γύρισμα μια ταινίας, καφενεία, καφενεία, καφενεία….

Με μια «δημοκρατική» αναδρομή σε όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού (απ’ το Καφεδάκι του Χιώτη, Τα Παλιά Γκαρσόνια του Ορφέα Περίδη μέχρι τον Άδωνη του Κραουνάκη και το Έχω Έναν Καφενέ των Λοΐζου‑Παπαδόπουλου) στήνουμε μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στον καφέ και στα καφενεία.
 .....................................................................................................................................................................
 
Ρένος Χαραλαμπίδης
«Εγχειρίδιο κινηματογραφικής ανυπακοής», από τις εκδόσεις ΙANOS.
ΣΤΑΔΙΟΥ 24 ‑ ΑΘΗΝΑ
Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012, 12:30
Οι εκδόσεις ΙΑΝΟS σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ρένου Χαραλαμπίδη «Εγχειρίδιο κινηματογραφικής ανυπακοής» που μόλις κυκλοφόρησε.

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 στις 12:30 στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ.

Ιπποκράτους 9‑11, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 36 43 700

Είσοδος Ελεύθερη

Το εγκόλπιο αυτό είναι ένα προσωπικό φιλμικό μανιφέστο. Η αρχειοθέτηση των βιαστικών σημειώσεων που κράτησα όσο διήρκησε η περιπέτεια της δημιουργίας των ταινιών μου «Νo budget story» (1996), «Φτηνά τσιγάρα» (1999), «Η καρδιά του κτήνους» (2004) και «Τέσσερα μαύρα κουστούμια» (2009). Φιλμ που έγραψα, σκηνοθέτησα, έπαιξα, συμμετείχα στην παραγωγή και στην τελευταία συνέθεσα και τη μουσική. Ένα ακατάστατο σημειωματάριο της στιγμής με δυσανάγνωστους συλλογισμούς σε κάθε είδους χαρτάκια, περιθώρια εφημερίδων, σενάρια, πακέτα τσιγάρων, προγράμματα γυρισμάτων, χαρτοπετσέτες, στο κινητό...
Σαφώς δε διεκδικώ καμία πρωτοτυπία και η αξία των σημειώσεων αυτών είναι υποκειμενική. Έχουν ένα κάποιο νόημα μόνο για κάποιους. Είναι το δικό μου μονοπάτι, που άνοιξα περπατώντας και πολλές φορές χάνοντας το δρόμο μου στο γοητευτικό αλλά και σκοτεινό δάσος του αυτοδίδακτου.
Ρ. Χ.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβρη του ’70. Είναι αυτοδίδακτος σκηνοθέτης και σεναριογράφος του κινηματογράφου, ηθοποιός και μουσικός, μέλος της


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου